De-a lungul timpurilor au existat și există în întreaga lume diferite versiuni ale clătitelor.
Forma și ingredientele acestora diferă de la stat la stat, dar aprecierea pentru acestea rămâne mereu aceeași.
Clătitele americane se numără însă printre cele mai remarcabile sortimente. În primul rând, spre deosebire de alte tipuri, acestea se mănâncă la micul dejun, de foarte multe ori alături de șuncă sau ouă.
Haideți să vedem cum se prepară această magnifică rețetă!
Ingrediente:
130 grame de făină integrală
un vârf de praf de copt
un strop de sare
2 linguri mari de zahăr brun
130 ml de lapte
un ou
2 linguri de unt
Într-un bol mare cerne făina, apoi adaugă praful de copt, sarea și zahărul și amestecă bine.
Într-un alt vas mai mic amestecă laptele și oul, peste care adaugi cele două linguri de unt pe care le-ai topit anterior.
Pune laolaltă cele două amestecuri și mixează-le bine până când nu mai există nici un cocoloș.
Vei obține o pastă groasă ce așteaptă să fie pusă cu un polonic mic într-o tigaie cu puțin unt topit.
Atenție! Clătitele americane au o dimensiune mult mai mică decât obișnuitele crêpes, așa că nu trebuie să acoperi cu aluat întreaga suprafață a tigăii.
Clătita se va întoarce pe cealaltă parte după ce se va rumeni și va avea la suprafața ei mici bule de aer.
Poți face apoi un turnuleț de clătite peste care să adăugi sirop de arțar, puțin unt și fructe de pădure!
Nu-i așa că sunt delicioase?