Descoperă județul Bacău

Județul Bacău - revista travelandbeauty.ro

Diversitatea peisagistică, stațiunile balneoclimaterice, monumentele istorice şi de artă conferă județului Bacău titlul de județ turistic.

Reședința de județ este orașul Bacău. Natura a fost generoasă cu această regiune, dar şi istoria locurilor îi oferă un plus de frumusețe şi mister.

Onești, Moinești, Târgu Ocna, Comănești sau Slănic Moldova sunt câteva dintre orașele cu ale căror bogății naturale (petrol, cărbune, sare), județul se mândrește.

Dacă îți propui să descoperi obiectivele turistice ale județului, iată o listă cu cele mai importante dintre acestea.

– În Bacău poți vizita Casa memorială George Bacovia, Complexul Muzeal Științele Naturii, sau Observatorul astronomic (unul dintre puţinele din ţară). Un obiectiv de o mare însemnătate pe care nu trebuie să îl ratezi în acest oraș este Curtea Domnească, ansamblu ce datează din vremea lui Ştefan cel Mare, când a fost ridicată Casa Domneasca, Turnul locuință de apărare şi Biserica Domnească.

Curtea Domnească din Bacău. sursă: Wikimakia.org

– La doar câțiva kilometri de Bacău, pe DN 15, în satul Lilieci, găsești Castelul Roșu, una dintre cele mai interesante reședințe nobiliare din ţară. Castelul este amplasat într-un superb parc dendrologic în care ai ocazia să vezi cea mai frumoasă colecție de trandafiri din România.

– În Onești găsești situl arheologic Târgu Trotuș sau Rezervația naturală Perchiu, de pe dealul cu același nume, iar  în apropiere de Onești  îţi atrage atenția Podul de piatră al lui Ştefan cel Mare.

– Printre atracțiile turistice cu care te întâmpină orașul Târgu Ocna se numără Salina Târgu Ocna, bază de turism şi agrement amplasat în mina de sare Trotuș, parcul Măgura, dar şi o serie de clădiri cu valoare arhitectonică şi istorică.

Valea Uzului. sursă: Oneștiul.ro

– Ai ocazia să te bucuri de un peisaj deosebit în jurul lacului Poiana Uzului, zonă ce face parte din Rezervația Naturală Nemira. Valea Uzului este considerată una dintre zonele cu cel mai mare potențial turistic din județul Bacău.

– Plecând din Târgu Ocna, ajungi în stațiunea Slănic Moldova, denumită şi Perla Moldovei. Stațiunea este cunoscută pentru cele douăzeci de izvoare minerale cu efect curativ.

– Parcul Rezervație botanică din Slănic Moldova este un alt loc grozav pentru plimbare. Descoperi aici statuile celor mai mari scriitori români şi alte opere de artă sculptate  în lemn.

Slănic Moldova. sursă: bacauexpress.ro

– Cheile si Cascada Slănicului te captivează cu peisajul lor. Ele fac parte din traseul denumit „300 de scări”. Tot în această zonă, iubitorii de munte au ocazia să cunoască relieful spectaculos al munților Nemira.

– Alte izvoare de apă termală cu adevărate proprietăți terapeutice se găsesc în zona orașului Moinești.

– Orașul Comănești găzduiește Palatul Ghika (astăzi, Muzeul de Etnografie), construit în stil baroc. Te va impresiona cu siguranță arhitectura acestui vestigiu.

Nu ezita să-ţi planifici o călătorie în județul Bacău, care graţie poziționării geografice deține variate forme de petrecere a timpului liber.

 

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.