Descoperă județul Brașov

Situat în regiunea centrală a României, județul Brașov reprezintă una dintre principalele zone de atracție turistică ale ţării. Obiective turistice se găsesc la tot pasul, pornind de la cele naturale şi până la cele cu rezonanţă istorică. Frumusețea acestui județ este dată în principal de peisajele superbe pe care le oferă Munții Bucegi şi Făgăraş.

Daca te hotărăşti să descoperi minunățiile județului Brașov, lista de obiective pe care le poți vizita este una destul de lungă, așa că am ales special pentru tine câteva care, cu siguranță, îți vor atrage atenția.

– O vizită în județul Brașov trebuie să includă neapărat şi o escapadă în municipiul Brașov, reședința de județ. Două dintre cele mai cunoscute obiective din acest oraș sunt Biserica

Biserica Neagră, Brașov

Neagră şi Piața Sfatului. Pe lângă acestea, pe lista locurilor deosebite din Brașov se numără: Muzeul de Istorie din Casa Sfatului, Muzeul de Artă, Muzeul Fortificațiilor din Ţara Bârsei sau Muzeul Cetățuia. Tot în Brașov, e musai să mergi pe strada Republicii şi pe strada Sforii, cea mai strâmtă stradă din Europa. Aleea „După ziduri”, Belvedere şi Casa Negustorilor sunt alte câteva atracții ale orașului care nu trebuie să rămână neobservate. Impresionantă este şi Rezervația Naturală Tâmpa, singura la nivel mondial, aflată în interiorul unei așezări orășenenești.

satul Fundata, județul Brașov

– Pe  culoarul Rucăr-Bran vei întâlni satul Fundata, așezarea aflată la cea mai mare altitudine din România, înconjurată de Parcul Naţional Piatra Craiului, Prăpastiile Zărneștilor, Cheile Moieciului sau ale Grădiştei.

Castelul Bran sau Castelul lui Dracula ţine porțile larg deschise pentru miile de turiști din întreaga lume, interesați să afle mitul contelui Dracula.

Castelul Bran

– La 18 kilometri de Brașov, comuna Budila găzduiește patru castele: Castelul Beldy Ladislau, Nemes, Kelem Mikeş şi Beldi Pal.

Rezervația de urşi din Zărnești, aflată la intrarea în orașul Zărnești este  prima rezervație naturală pentru urşii captivi din România.

– Daca te afli in judeţul Braşov, este interesant să vezi şi piramidele din  satul brașovean Şona . Acestea sunt movile de pământ, acoperite cu vegetație, care au formă de piramide.

– În apropiere de Râșnov găsești una dintre cele mai bine păstrate fortificații din Transilvania, Cetatea Râșnov. Amplasarea ei în vârful unui deal stâncos face ca priveliștea asupra zonei să fie una spectaculoasă.

– Peste orașul cu același nume veghează Cetatea Rupea, denumită în epoca dacică Rumidava, unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice din România.

– Municipiul Făgăraș te așteaptă şi el cu o cetate, care astăzi adăpostește Muzeul Ţării Făgărașului. Tot în aceasta zonă, situată la poalele munților, Poiana Narciselor este un loc unic în Europa în ceea ce privește peisajul floristic care se întinde pe suprafața a peste 400 de hectare.

Cascada şi Canionul 7 Scări din localitatea Timișul de Jos te încântă cu peisaje de vis. E bine de știut că traseul poate fi parcurs şi fără echipament specializat

– La rezervația naturală geologică din comuna Racoș ai posibilitatea să vezi masive columnare de bazalt, formate prin scurgere de lavă. O altă rezervație geologică de o frumusețe  aparte pe care nu trebuie să o ratezi dacă te afli  în județul Brașov este cea în care se află Vulcanii Noroiși din zona Băilor Homorod. Este recunoscută pentru peisajul unic, dar şi pentru apele minerale din zonă, formate din 6 izvoare vechi, de aproape un secol.

– Amatorii de drumeții, iubitorii sporturilor de iarnă, dar şi cei care vor sa se relaxeze într-o zonă montană  aleg stațiunile Poiana Brașov, Predeal sau Pârâul Rece.

 Județul Brașov te uimește la tot pasul, așa că ai nevoie de mai multe zile în care săi explorezi ținuturile de o frumuseţe ieşită din comun.

 

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.