Travel & Beauty

Desert ce miroase a iarnă:Turtă dulce cu miere

Pentru zilele friguroase de iarnă, încercați o rețetă care îi va bucura pe cei mici: turtă dulce cu miere. Este un desert delicioș și foarte simplu de făcut. Înainte de a încerca această rețetă, trebuie să vă asigurați că aveți forme pentru decupat aluatul, cu motive de iarnă: om de zăpadă, brad, sanie, căsuță, etc.

Ideal ar fi să îi implicați și pe cei mici în această activitate, cu siguranță veți avea parte de momente foarte plăcute!

De ce aveți nevoie:

Pentru aluat:

100 gr miere

50 gr zahăr din trestie (este mult mai sănătos decât zahărul din sfeclă, îl puteți cumpăra de la orice magazin naturist)

scorțisoară

50 grame unt

10 gr zahăr vanilat

2 ouă

100 ml lapte

500 gr făină

un vârf de cuțit de sare

Pentru glazură:

două albușuri

două linguri zahăr tos

Cum se prepară:

1. Puneți într-un vas zahărul din trestie, mierea și zahărul vanilat și amestecați bine

2. Într-o cratiță, la foc mic, topiți untul și adăugați apoi sarea și ouale și amestecați pînă când veți obține o compoziție omogenă.

3. Turnați compoziția peste amestecul dulce din vas, adăugați apoi laptele și treptat, făina. Amestecați apoi cu bicarbonatul de sodiu (nestins în apă).

4. Se va obține un aluat omogen, pe care îl întindeți, obținând o foaie de aproximativ un centimetru grosime. Cu formele de decupat, obțineți figurinile dorite.

5. Tapetați o tavă întinsă cu hârtie de copt și puneți bucățile de turtă dulce. Țineți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute.

6. Între timp, pregătiți glazura: bateți spumă albușul cu zahărul farin, până când glazura devine consistentă.

7. Scoateți turta dulce din cuptor și după câteva minute, puneți toate bucățile în vasul în care ați preparat glazura. Amestecați ușor turta dulce așa încât să se glazureze complet.

8. Așezați, din nou, bucățile de turtă dulce în tava pe care ați avut-o în cuptor și așteptați două-trei ore, până când se usucă glazura.

Yummy yum!