Travel & Beauty

Desert festiv: Plăcintă cu mere, bezea și coacăze roșii

Un desert delicios care poate fi savurat la masa festivă de Crăciun ori Revelion este plăcinta de mere cu bezea și coacăze roșii. Nu este foarte greu de preparat și, cu siguranță, îi veți impresiona pe musafiri.

Coacăzele roșii sunt adevărate uzine de vitamine. Ele conțin vitamina C, potasiu și magneziu, care au efect benefic asupra creșterii imunității, o bună funcționare a sistemului nervos și cardiovascular. De asemenea, au rol important în prevenirea litiazei renale și a gutei. Puteți folosi coacăze roșii congelate ori proaspete.

De ce aveți nevoie:

300 grame făină
400 grame zahăr
4 ouă
250 ml lapte
100 ml ulei
un pliculeț praf de copt
un pliculeț de zahăr vanilat
300 grame coacăze roșii
o linguriță de scorțișoară
1,5 kg mere

Cum se prepară:

1. În cazul în care folosiți coacăze congelate, trebuie să le lăsați să se dezghețe și apoi să le lăsați la scurs.

2. Separat, spălați merele și le dați prin răzătoare (eventual, cu tot cu coajă). Puneți-le la călit într-un vas, cu 3-5 linguri de zahăr. După 5 minute, adăugați scorțișoara și amestecați până când se evaporă zeama.

2. Puneți într-un vas gălbenușurile și, cu un mixer, le amestecați cu 150 de grame de zahăr (jumătate din cantitatea necesară). Amestecați, apoi, cu făina, praful de copt și zahărtul vanilat și încorporați, alternativ, făina, uleiul și laptele.

3. Mixați amestecul, până când acesta devine o compoziție omogenă. Așezați această compoziție într-o tavă, adăugați deasupra merele și puneți-o la cuptor, până când aluatul se coace pe jumătate.

4. Preparați bezeaua – mixați foarte bine albușurile cu restul de zahăr.

5. Scoateți tava din cuptor, așezați la suprafața ei bezeaua si coacăzele, apoi nivelați ușor.

6. Reintroduceți tava la cuptor și o lăsați până se rumenește bezeaua.

Poftă bună!