În cadrul unui studiu care a implicat aproape 20.000 de persoane s-a demonstrate că persoanele care au consumat cel puțin patru cești de cafea zilnic au avut un risc de 64% mai mic de deces prematur, comparativ cu cei care nu consumau deloc cafea sau beau mai rar.
Reducerea riscului de deces prematur a fost mai semnificativă odată ce oamenii atingeau vârsta de 45 de ani, sugerând că ar putea fi mai benefic să începem să consumăm cafea pe măsură ce îmbătrânim.
Aceste descoperiri reflectă rezultatele recente ale unui alt studiu care a constatat că cei care consumă cafea par a trăi mai mult, indiferent dacă consumă cafea obișnuită sau decafeinizată.
De asemenea, s-a demonstrat că băutura „magică” reduce riscul multor boli, inclusiv diabetul de tip 2, afecțiunile hepatice, cancerul colorectal, cancerul de piele și Alzheimerul.
„Cafeaua abundă în antioxidanți”, a declarat Joe DeRupo, purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Cafelei.
„Mulți dintre aceștia antioxidanții naturali care se găsesc în boabele de cafea, în timp ce alții sunt creați în timpul procesului de prăjire. Acești compuși ar avea legătură cu efectele pozitive în reducerea riscului de apariție a mai multor boli”.
În timp ce consumul de cafea poate părea sănătos pentru mulți, alții ar trebui să consume licoarea cu prudență. Femeile gravide, de exemplu, ar trebui să limiteze cantitatea de cafea pe care o beau, de asemenea cei care au probleme cu inima.
Cafeaua decafeinizată conține încă cafeină. Atenție de asemenea la acest aspect!
În ceea ce privește efectele cafelei asupra sănătății oaselor, cofeina din cafea poate duce la pierderea calciului, dar probabil nu merită să vă faceți griji, ar trebui să beți cantități enorme ca să se ajungă la asta, informează site-ul CNN.