Teryaki este o tehnică culinară japoneză ce presupune gătirea cărnii sau a legumelor, la grătar sau trase la tigaie, alături de o „glazură” din sos de soia, mirin (un vin de orez) și zahăr.
Ingredientele necesare pentru rețeta noastră:
– 4 lingurițe de sos de soia
– 2 lingurițe de zahăr brun
– 2 lingurițe de mirin
– 3 linguri de semințe de susan
– o bucată de tofu tăiată feliuțe
– jumătate de lingură de ulei de rapiță
– 2 divlecei tăiați în feliuțe, pe verticală
– 200 de grame de brocolli
– un vârf de pudră de ghimbir
Modul de prepare:
1. Se amestecă bucățile de tofu, sosul de soia, zahărul, ghimbirul și mirinul, cu o lingură de semințe de susan și se lasă la marinat vreme de o oră.
2. Feliile de dovlecei și bucățile de brocolli sunt stropite cu ulei de rapiță și puse pe grătar pentru 7-10 minute, până când se coc. Nu uitați se le întoarceți pe ambele părți!
3.Este rândul feliilor de tofu să fie puse pe grătar, unde vor rămâne 5 minute.
Toful se servește pe patul de legume, peste care se toarnă marinada rămasă și restul semințelor de susan.
Arată delicios, nu?