Travel & Beauty

Grătar de legume cu tofu teryaki

sursa foto: BBC Good Food

Teryaki este o tehnică culinară japoneză ce presupune gătirea cărnii sau a legumelor, la grătar sau trase la tigaie, alături de o „glazură” din sos de soia, mirin (un vin de orez) și zahăr.

Ingredientele necesare pentru rețeta noastră:

– 4 lingurițe de sos de soia

– 2 lingurițe de zahăr brun

– 2 lingurițe de mirin

– 3 linguri de semințe de susan

– o bucată de tofu tăiată feliuțe

– jumătate de lingură de ulei de rapiță

– 2 divlecei tăiați în feliuțe, pe verticală

– 200 de grame de brocolli

– un vârf de pudră de ghimbir

Modul de prepare:

1. Se amestecă bucățile de tofu, sosul de soia, zahărul, ghimbirul și mirinul, cu o lingură de semințe de susan și se lasă la marinat vreme de o oră.

2. Feliile de dovlecei și bucățile de brocolli sunt stropite cu ulei de rapiță și puse pe grătar pentru 7-10 minute, până când se coc. Nu uitați se le întoarceți pe ambele părți!

3.Este rândul feliilor de tofu să fie puse pe grătar, unde vor rămâne 5 minute.

Toful se servește pe patul de legume, peste care se toarnă marinada rămasă și restul semințelor de susan.

Arată delicios, nu?

 

Sursa articolului și a fotografiei: BBC Good Food