Travel & Beauty

Gustări tradiționale de Paște, de prin lume

sursa foto: Pinterest

Știm cu toții cum arată meniul pascal românesc.

Nu sunteți curioși însă ce au alte popoare în farfuriile lor în ziua de Paște?

V-am făcut un top al unor feluri de mâncare care v-ar bucura papilele gustative.

 

Kulich

Kulich este un fel de cozonac rusesc care seamănă foarte mult la gust cu panettone.
sursa foto: Natasha’kitchen

Pashka

Pashka este un alt desert est-european care este făcut din brânză, ouă, smântână și unt. Fructele uscae și nucile fac deliciul acestui desert. Forma de piramidă reamintește oamenilor d emormântul lui Iisus.
sursa foto: Nami Nami

 

Semlor

Semlor sunt niște brioșe suedeze, umplute cu pastă de migdale și frișcă.
sursa foto: Mondo Mulia

 

Koulorakia

Koulorakia sunt un fel de covrigi cu vanilie, lămâie și sumac. Cei mici adoră să îi decoreze cu semințe de susan.
sursa foto: Wander Cooks

Pâine dulce

Italienii mănâncă în ziua Paștelui această pâine dulce presărată cu perle de zahăr.
sursa foto: The Italian Dish

 

Pasca napolitană

Pasca napolitană are în compoziția sa faimoasa brânză ricotta, arome de lămâie și portocală, rețeta tradițională fiind inventată de o călugăriță.

 

Tortul Simnel

Tortul Simnel abundă de marțipan, condimente, ouă unt, toate ingredientele interzise pe perioada postului. Este specific Marii Britanii, iar cele 12 bobițe de marțipan de deasupra tortului îi întruchipează pe cei 12 apostoli.
sursa foto: Waitrose Ltd.

 

Mona de Pascua

Mona de Pascua este un tort din regiunea spaniolă Catalonia. Acesta are multiple versiuni, însă cea clasică are un blat din biscuiți cu gem de caise, acoperit complet cu fulgi de migdale.
sursa foto: Nuria

 

Chipa

Chipa este o pâine specifică Paștelui din Paraguay. Aluatul său conține semințe de anason și brânză.
sursa foto: 196 Flavors
sursa articolului: the loop.ca