Ingrediente:
• 1 conservă de năut
• zeama de la o jumătate de lămâie
• 60 ml tahini
• 2 căței de usturoi
• sare și piper, după gust
• după gust și puțin praf de chilli
• 2 linguri de ulei de măsline
• opțional – 1/4 de linguriță de boia dulce
Preparare:
Gustul hummus-ului preparat în casă nu se compară cu cel cumpărat!
Și să vă mai spun un mic secret? Dacă aveți răbdare să decojiți o conservă de năut de acea foiță de pe fiecare boabă, veți avea un hummus de 10 ori mai cremos.
Eu am încercat o singură dată și s-a simțit diferența.
Și totuși, asta nu înseamnă că hummus-l nu va mai ieși bun daca îl mixați așa cum este. Sincer? De multe ori nu am acea doză necesară de răbdare, dar această rețetă tot este mai bună decât hummus-ul cumpărat.
Deci, după ce ați spălat năutul și ați scurs bine apa, puneți-l într-un procesor de alimente alături de restul ingredientelor și mixați până aveți o compoziție fină și cremoasă.
Adăugați după gust sare, piper, chilli și suc de lămâie extra dacă va place.
Acum nu vă pot spune decât Poftă Bună, fie că îl serviți ca dip pentru legume sau doar pe pâine.