Dacă ți-ai propus să nu mai comanzi prânzul zilnic la birou, iată niște idei de rețete simplu de preparat. Și mai ușor de luat la pachet.
Salată de pui „creț”
Ingrediente
1 linguriță de ghimbir ras
2 căței de usturoi
2 linguri de ulei
1 linguriță de zahăr
1 piept de pui
2 morcovi tăiați julien
zeama de la o jumătate de lămâie
1 linguriță de coajă rasă de lămâie
800 grame de varză creață tocată
verdeață, după preferințe
Preîncălzește cuptorul la 210 grade. Într-o tigaie, călește usturoiul și ghimbirul date pe răzătoare. Păstrează în tigaie jumătate din amestec, iar ce rămâne, pune într-un bol și adaugă zahărul, zeama și coaja de lămâie. Pune sare și piper.
Cu restul de ghimbir asezonează puiul. Pe acesta îl dai la cuptor, pe o foaie de copt, în jur de 25-30 de minute. Când e gata, taie fâșiuțe carnea și las-o să se răcească.
Amestecă în bolul cu dressing carnea, varza tocată și morcovii. Asezonează după gust. Poți presăra puțină mentă la servire sau orice alte verdețuri preferi.
Este un fel de mâncare minunat pentru sistemul imunitar și super delicios.
Pachețele de primăvară cu dovlecei și ciuperci
Ingrediente
2 linguri de ulei
1 lingură de pastă miso
2 dovlecei medii
400 grame de ciuperci feliate
1 pachet de foi subțiri de plăcintă sau foi de orez
O jumătate de linguriță de oțet de orez
Pasta miso se amestecă cu oțetul de orez și se lasă deoparte. Taie dovleceii bețișoare, cam de grosimea unui deget și călește-i în ulei. Spre final, adaugă sosul din miso. Ciupercile feliate, preferabil shiitake, însă merg și champignon sau pleurotus, se călesc separat. Scurge cu grijă și lasă-le la răcorit.
Lasă foile de orez cam 15 secunde la înmuiat într-un bol cu apă caldă după care le tranferi pe o suprafață uscată.
Pentru asamblarea pachețelelor, distribuie orizontal, cam 2 lingurițe din amestecul de legume pe centrul unei foi. Rulează pentru a forma un cilindru și „închide-l” la capete, ca pe o sărmăluță.
Se servesc întregi sau tăiate pe din două, cu sos de soia cu lime.
P.S.: Pachețelele făcute cu foi de plăcintă, pot fi unse cu ulei și lăsate în cuptor până capătă o nuanță aurie. Atenție însă ca ingredientele să nu fie foarte zemoase la asamblare.
Brioșe de cartofi cu ouă
Ingrediente
500 grame de cartofi
250 cașcaval ras
6 ouă
Sare și piper
Unt
Curăță cartofii și dă-i pe răzătoarea mare. Scurge bine de apă și adaugă cașcavalul ras, sare, piper și 2 linguri de ulei. Amestecă bine și distribuie într-o tavă de brioșe mari unsă cu unt. Amestecul se presează în așa fel încât să formăm un coșuleț în care va sta oul. Dă la cuptor, timp de 20-25 de minute la 210 grade. Scoate-le și adaugă oul.
Se reintroduc la cuptor pentru alte 10 minute sau până când oul este făcut pe gustul tău.
Atenție când scoți brioșele din cuptor, deoarece sunt destul de fragile.
Se pot servi cu salată.