Travel & Beauty

Începe procesul de reabilitare a stațiunii Ocna Mureș

sursa fotografiei: DC News

Ocna Mureș este situată în județul Alba din regiunea Transilvania.

În 1936 în acest oraș a fost înființată o bază de tratament pentru cei care sufereau de afecțiuni reumatice și ginecologice.

Conform statisticilor, aproximativ 7.000-8.000 de persoane vizitau Ocna Mureș în fiecare an. Această stațiune era după Slănic Moldova, una dintre cele mai apreciate din țară; până când a fost desființată în timpul regimului comunist.

Primăria din Ocna Mureş a inițiat recent un proiect de reabilitare a băilor; urmând ca lucrările să înceapă în cursul săptămânii 10-16 septembrie 2018, finalizarea „revitalizării” preconizându-se că va fi încheiată în anul 2021.

Reabilitarea stațiunii presupune construirea unui complex turistic, care include de asemenea o bază de agrement, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, dar și restaurante, săli de fitness ș.a.m.d.

Primarul orașului, Silviu Vințeler, a declarat unui corespondent al trustului Mediafax:

„Avem o sare foarte benefică pentru tratamentele neurologice şi reumatice periferice. Vom folosi saramura din zona Ocna Mureş pentru Băile Sărate. Vor fi două bazine cu apă dulce, unul cu apă sărată, destul de mare, va fi saună umedă, saună uscată şi şase cabinete de tratament cu mai multe proceduri. Băile sunt gândite pentru 700 de oameni pe zi pe timp de vară şi 400 de oameni pe timp de iarnă. Este un parteneriat pe zece ani cu Consiliul Judeţean atât la construcţia băilor, cât şi la gestionarea de după. Se merge până la faza de declarare a staţiunii balneare şi promovarea pe viitor a acesteia. Saramura de la Ocna Mureş are cea mai mare puritate de sare, de 98%”.

sursa fotografiei: DC News