Interviu cu Nicolas Vernerey, proprietarul rotiseriei franțuzești, Galli, dedicată exclusiv produselor naturale

Interviu Nicolas Vernerey, Galli - revista travelandbeauty.ro
Nicolas Vernerey, patronul rotiseriei Galli, sursa: MySpace

Pe Nicolas Vernerey îl puteți găsi adeseori în rotiseria sa franțuzească, Galli, aflată în apropierea pieței Amzei. La fel s-a întâmplat și cu ocazia unei vizite a Primei Doamne a Franței, Brigitte Macron, ce a apreciat foarte mult produsele naturale marca Galli.

Nicolas ne-a povestit cum, cu câțiva ani în urmă, după o călătorie în România, a hotărât că aici era locul ideal pentru ca el să-și deschidă o mică afacere. Prin prisma primei sale activități comerciale, Voilà Bisto, din micul Paris, ajunge să-și cunoască tot mai bine clienții, care sunt interesați să consume produse naturale 100% naturale. Decide atunci, să înființeze Galli, o rotiserie șic, unde puii vânduți sunt crescuți în ferme și toate produsele din meniul acesteia sunt „ selon les règles”. 

T&B: – Bună, Nicolas! După o călătorie în România ai decis să te muți în București și să-ți deschizi o afacere aici, ce te-a împins să faci această alegere?

Din meniul rotiseriei: Pulpe de rață confit, sursa: Facebook Galli

N.V.: – După ce am petrecut o vară în Bucureşti am fost foarte entuziasmat de țara aceasta, de climat şi de oportunitățile de a crea o afacere. Acum şase ani, în capitala României, în domeniul alimentar lipseau enorm de multe elemente.
Recunosc că şi bugetul era adaptat capacității mele financiare de atunci, costurile pentru înființarea unei firme fiind scăzute.

T&B: – Care crezi că este motivul pentru care clienții tăi apreciază alimentele naturale pe care tu le oferi? Care este diferența dintre animalele crescute la fermă și cele din fabricile industriale?
N.V.: –  Oamenii caută hrană sănătoasă pentru că pur şi simplu încep să fie conştienți că o bună parte a produselor comercializate pe piața românească au în compoziție hormoni şi alte susbstanțe nerecomandate pe termen lung. Puii pe care îi oferim clienților noștri sunt crescuți după metode tradiționale, cel puțin 65 de zile, iar carnea lor nu conține hormoni sau antibiotice. Clienții sunt convinşi prin simplul fapt că redescoperă gustul adevărat al puiului. Am constat că românii alocă un buget mai ridicat pentru alimente, orientându-se către produse sănătoase şi cu gust. Există o diferență între a mânca orice din necesitate şi a mânca de şi cu plăcere. Bucureştenii încep să înțeleagă această noțiune.

T&B: – Ce impact au cerințele unei societăți de consum asupra micilor fermieri?
N.V.: –  Din păcate, majoritatea fermierilor nu au posibilitatea financiară de a investi în exploatarea şi atingerea normelor sanitar-veterinare. Aşadar, aceştia nu se pot dezolta şi nu au acces la o piață mai importantă de desfacere. Este nevoie de subvenții din partea statului pentru a-i ajuta pe aceștia să propună celor interesați cantități mai mari la prețuri mai mici.

T&B: – Care au fost problemele pe care le-ai întâmpinat deschizându-ți un bistro în București, este birocrația din România diferită de cea din Franța? Cu ce se confruntă un patron de restaurant?

N.V.: – Nu cred că este mai dificil să pui bazele unui bistrot în România decât în Franța sau invers. Fiecare țară are atuurile şi inconvenientele ei. Problema majoră aici este lipsa de informații clare privitoare la legi şi autorizații necesare. Demn de menționat este şi că toate demersurile necesită mult timp, procesele nefiind automatizate via internet. Cu ce se confruntă un patron? …cu tot!

Nicolas, alături de Brigitte Macron în interiorul rotiseriei Galli – sursa: pagina personală de Facebook a lui N. Vernerey

T&B: – Presa a vuit după ce pe perioada unei vizite oficiale, Brigitte Macron, soția președintelui francez, a călcat pragul rotiseriei tale din piața Amzei. Cum a fost întâlnirea cu Prima Doamnă a Franței?
N.V.: – Vizita doamnei Macron a fost o mare şi plăcută surpriză. Discuția noastră a fost foarte dinamică, referindu-se în special la Galli. Este o femeie interesantă şi foarte implicată în rolul său. A plecat spunându-mi că regretă lipsa unui Galli lângă casă pentru că adoră puiul rotisat.

T&B: – Care este felul tău de mâncare preferat din gastronomia românească?
N.V..: Felul meu preferat din gastronimia română? French fries!

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.