Interviu cu Monica Tarbă, vegan chef – Reflecții asupra bucătăriei sănătoase

Interviu cu Monica Tarbă, vegan chef - Reflecții asupra bucătăriei sănătoase - travelandbeauty.ro

Travel&Beauty: Care este cel mai frecvent mit despre veganism cu care te ai întâlnit până acum?

Monica Tarbă: Cel mai comun mit cu care m-am confruntat este acela că adepții dietei raw nu au suficiente proteine în dietă.

Nu mulți cunosc că există și surse vegetale de proteină, care sunt o alternativă a celor de origine animală și care reușesc cu brio să asigure o dietă echilibrată.

Interviu cu Monica Tarbă, vegan chef - Reflecții asupra bucătăriei sănătoase - travelandbeauty.ro
Piure de țelină, ciuperci Boletus și sos

Travel&Beauty: Cât de ușor își schimbă oamenii părerea după ce gustă rețetele tale?

Monica Tarbă: În fiecare săptămână lucrez cu aproximativ 10-15 persoane noi, din acest grup, toate persoanele, mai ales dacă nu au urmat până în acel momen o dietă vegană observă diferența și cum este resimțită aceasta de corpul lor.

Majoritatea dintre aceștia continuă să mănânce în acest fel acasă sau măcar să includă mai multe rețete vegane în dieta personală.

Am o mare satisfacție de fiecare dată când primesc de la cei care au participat la atelierele mele de bucătărie vegană fotografii cu smoothie-uri sau alte rețete pe care le-au învățat la curs.

Dorința noastră este ca prin intermediul acestor ateliere să le demonstrăm oamenilor cât de multă varietate există în cadrul dietei bazate pe plante. Oamenii pleacă acasă mulțumiți și cu un bagaj de rețete pe care le pot folosi în încercarea de a trăi cât mai sănătos.

Interviu cu Monica Tarbă, vegan chef - Reflecții asupra bucătăriei sănătoase - travelandbeauty.ro
Budincă de avocado

Travel&Beauty: Ce sfaturi le-ai oferi persoanelor care vor să aibă un stil de viață cât mai sănătos?

Monica Tarbă: În primul rând recomand consumul zilnic al smoothie-urilor verzi, chiar și persoanelor care nu au o dietă exclusiv vegană.

Aceasta este o modalitate excelentă de a consuma cât mai multe frunze verzi, spanac, kale, ce nu ar putea fi consumate toate într-o salată. Desigur trebuie să rețineți faptul că sucurile din legume trebuie băute în funcție de necesitățile fiecăruia.

Variați legumele și fructele pe care le consumați. Și mai ales, alegeți mereu fructe și legume de sezon, fără ambalaje, etichete, pregătite cât mai natural posibil.

Interviu cu Monica Tarbă, vegan chef - Reflecții asupra bucătăriei sănătoase - travelandbeauty.ro
Brânză fermentată din nucă de Macadamia

Travel&Beauty: Ce recomanzi unui vegan să aibă tot timpul în bucătăria, două ingrediente cheie?

Monica Tarbă: Nelipsiți din bucătăria vegană ar trebui să fie fulgii de drojdie inactivă. Acest supliment alimentar este foarte sănătos, conținând întregul complex de vitamine B. Gustul său aduce aminte de cel al brânzei. Drojdia de bere inactivă poate fi folosită în orice mâncare pe care o gătești acasă și căreia vrei să-i dai o aromă de brânză. Drojdia inactivă este un ingredient pe care-l recomand oricui să-l aibă în bucătărie.

Tahini este un alt ingredient cheie cu care poți face humus. De asemenea caju, migdale și diferite semințe, cu care poți pregăti foarte ușor un dressing pentru salată, poți face lapte sau brânză vegetală. Și desigur, cât mai multe condimente.

Interviu cu Monica Tarbă, vegan chef - Reflecții asupra bucătăriei sănătoase - travelandbeauty.ro
Tort raw cu nucă de cocos și topping de mango cu fructul pasiunii

Travel&Beauty: Ne poți împărtăși rețeta ta preferată, din cele ce vor apărea în viitoarea ta carte?

Monica Tarbă: Una dintre rețetele mele preferată provine din bucătăria thailandeză.
Este un fel de adaptare a rețetei Pad Thai, dar doar pe bază de legume.

Folosim morcovi, zuchini și sfeclă care se spiralizează. Acestea devin astfel un fel tăieței din legume.

Se adaugă brocolli pentru o textură crocantă, și se face un dressing din unt de arahide, sos de soia și lime.

Se asezonează totul cu coriandru. Sper să vă placă!

Interviu cu Monica Tarbă, vegan chef - Reflecții asupra bucătăriei sănătoase - travelandbeauty.ro
Pad Thai cu dressing de sos de arahide

Monica vă invită să intrați pe site-ul său www.vegitalesibiza.com, unde puteți găsi o serie de rețete sănătoase, ce sunt traduse inclusiv în limba română.

 

Toate fotografiile prezentate în cadrul acestui articol au fost oferite de Monica și vor fi incluse în noua sa carte de rețete.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.