Travel & Beauty

Istoria cappucino-ului

sursa foto: Pinterest

Cappucino este una dintre cele mai populare băuturi!

Cu toții am savurat această cafea cu spumă cremoasă de lapte dar cred că puțini îi cunosc povestea.

Travel&Beauty a pornit pe urmele acestei cafele cu lapte  și a aflat câteva lucruri foarte interesante.

Înainte să alunecăm însă în timp, pe firul istoriei, îți oferim rețeta unui cappucino perfect, pe caresă-l savurezi în timp afli povestea acestei băuturi.

sursa foto: Pinterest

Cum se prepară cappuccino?

Pentru un cappucino perfect trebuie să alegi cu mare grijă cafeaua.

Un cappucino adevărat trebuie să conțină un esspresso puternic, de calitate.

Tot de calitate trebuie să fie și laptele cu care prepari spuma.

Ai nevoie de aproximativ 120 ml. de lapte pentru o cană de cappuccino.

Laptele integral proaspăt conține grăsimi şi proteine esenţiale pentru a obţine o spumă consistentă şi cremoasă.

Pentru preparare, poți folosi un blender vertical.

Încălzeşte laptele şi toarnă-l într-un recipient rezistent apoi amestecă-l cu ajutorul blenderului aproximativ un minut.

Toarnă cafeaua peste lapte, încet, până ai umplut 1/3 din ceaşcă.

După 7 secunde, toarnă spuma cremoasă de lapte.

La final, decorează-l cu scorțișoară sau fulgi de ciocolată, în funcție de preferințe.

Nu e gustos?

sursa foto: Pinterest

Hai să aflăm acum care îi este povestea!

Cu toate că sunt și alte nații care îi dispută originea, cappucino-ul este considerat a fi de proveniență italiană.

Austriecii aveau și ei o băutură numită kapuziner, care a apărut pentru prima dată în cafenelele vieneze prin secolul al XVIII-lea.

Cuvântul „cappucino” provine din limba italiană și înseamnă glugă, „cappucino” fiind diminutivul, înseamnă deci un fel de căciuliță sau gluguță. De ce se numește astfel?

Cappucino a căpătat această denumire de la culorea maro-deschis asemănătoare cu cea a robelor purtate de preoții din Ordinul Capucinilor, în secolul al XVII-lea. Robele maronii aveau o glugă conică, iar culoarea maroniu îi diferenția de preoții din alte ordine, precum cei franciscani sau benedictini.

Înainte de cappuccino-ul pe care îl bem noi azi, au existat diverse feluri de cafea asemănătoare, variațiuni pe aceeași temă.

Cappucino-ul, așa cum îl știm noi astăzi a apărut însă odată cu apariția espresoarelor de cafea.

sursa foto: Pinterest

Primul patent al unui aparat de cafea Espresso aparține lui Luigi Bezzera în 1901.

Băutura a fost folosită în Italia la începutul anilor 1900 și a crescut în popularitate, deoarece mașinile de espresso din cafenele și restaurante au fost îmbunătățite în timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial.

În anii 1930 apare prima mențiune în italiană a cappucino-ului, precum și primele imagini ale acestei băuturi.

Însă rețeta cappucino-ul, așa cum aceasta este cunoscută în ziua de azi a apărut după ce espresoarele de cafea au început să fie utilizate mai des, prin anii ’50, când aparatele de cafea au fost dotate și cu funcția de încălzire a laptelui.

Indiferent că este preparat după tehnica italiană, sau cea vieneză, un lucru e sigur – gustul minunat al cappuccino-ului a cucerit întreaga lume.