Travel & Beauty

Kimchi – o delicioasă rețetă coreeană

Cu siguranță denumirea de „mâncare fermentată” ți se pare una ciudată, dar de fapt este vorba de legume murate în alt mod.

Principiul fermentării este similar cu cel al murării. Legumele murate au început să capete importanță nu doar în lunile reci de iarnă, ci în tot cursul anului.

Kimchi reprezintă modalitatea coreeană de a conserva legumele prin procesul de fermentare. Mâncarea tradițională de milenii a Coreei, kimchi, este considerată a fi foarte sănătoasă datorită conținutului de probiotice. Probioticele sunt indispensabile unui organism sănătos întrucât ajută digestia, susțin imunitatea naturală și contribuie la absorbția nutrienților, dar și a vitaminelor și mineralelor esențiale.

Kimchi este sărac în calorii, dă senzația de sațietate, îmbunătățește circulația arterială și scade colesterolul. Se regăsește ca garnitură în mai multe preparate coreene tradiționale și nu numai: orez prăjit cu kimchi, clătite cu kimchi, urechi de lemn cu kimchi, supă sau tocană cu kimchi. Garnitura kimchi este picantă, acră și sărată, preparată dintr-o varietate de legume fermentate, asezonate cu condimente și mirodenii. Ingredientul principal pentru kimchi este varza chinezească. Pe lângă aceasta se numără și ridichile albe, usturoiul și ceapa verde.

Kimchi ajunge la maturitatea nutrițională după 1-2 săptămâni de fermentație.

Ingredientele necesare preparării kimchi-ului, sursa foto: Kitchn

Iată de ce ai nevoie pentru a pregăti o astfel de garnitură pe care o poți servi alături de orez, ciuperci sau diverse preparate din carne:

-1 varză chinezească
-1-2 ridichi albe
-1 lingură de sare grunjoasă
-1 lingură de zahăr
-2-3 căței de usturoi
-1 legătură de ceapă verde
-1 bucată de ghimbir
-1 lingură de pastă de chili

Cum procedezi:

Speli varza și ridichile, le tai cubulețe, le pui într-un bol și adaugi peste ele sarea și zahărul. Le lași deoparte 15 minute, timp în care tai ceapa verde, pisezi usturoiul și razi bucata de ghimbir. Pui usturoiul, ceapa verde, pasta de chili și ghimbirul ras peste varză și ridichi. Amesteci toate ingredientele și le introduci într-un borcan pe care îl lași câteva zile la temperatura camerei. Când începe să fermenteze, îl introduci în frigider sau îl ții într-un loc răcoros.

Kimchi este un fel de varză acră, însă mai picantă.

Delicios!