Lapte raw vegan din alune de pădure

Lactatele reprezintă un subiect controversat, pe de o parte acesta fiind recomandat de către organizațiile de sănătate, însă considerat dăunător pentru organism de către anumiți experți în sănătate. Indiferent că ești vegan, vegetarian, ai intoleranță la lactoză, sau pur și simplu adori băuturile sănătoase, laptele din alune de pădure merită așadar încercat.

Acesta este o sursă excelentă de vitamine precum B1, B2, B6 și vitamina E. Faptul că îl vei prepara chiar tu îți va garanta componența acestuia și va fi conform gustului tău.

Haideți să vedem cât de simplu se poate prepara!

Aproximativ 250 de grame de alune de păsure sunt acoperite cu apă și lăsate la înmuiat peste noapte într-o oală mai mare. Alunele nu trebuie lăsate mai mult de 24 de ore în apă pentru a evita fermentarea.

Când vei dori puțin lapte proaspăt, vei scurge apa, vei pune alunele în blender, peste care vei turna 3-4 căni de apă proaspătă.

Laptele trebuie apoi filtrat printr-o sită subțire sau câteva fâșii de tifon. Există în magazine site speciale pentru a maximiza cantitatea de lichid stors, dar și persoane ce preferă să se bucure de această rețetă într-o variantă mai brută, fără ca laptele să fie strecurat.

În funcție de gust mai poți adăuga apă, miere sau alți îndulcitori, dar și arome precum vanilie, scorțișoară, cacao sau roșcovă.

După aceeași rețetă poți încerca variante ale laptului vegan din semințe de susan, migdale sau caju.

Extrem de hidratant și hrănitor!

 

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.