Travel & Beauty

Micul dejun – cu ce gustări specifice se delectează europenii?

sursa foto: Pinterest

Un mic-dejun bogat și sănătos pentru dimineți energice!

Iată ce mănâncă europenii dimineața pentru a-și menține ritmul alert întreaga zi!

sursa foto: Pinterest

Le petit déjeuner à la française

Tradiționalul croissante cu unt și o cafea fierbinte lângă este micul dejun tipic pentru francezi.

Totuși, acestea nu sunt singurele opțiuni pe care le au la micul-dejun.

Tartinele sunt de asemenea foarte des întâlnite la masa de dimineață. Francezii numesc tartine feliile de pâine unse cu unt și dulceață sau miere.

Un loc fruntaș îl ocupă și delicioasele cereale cu lapte, care sunt ușor de pregătit la o oră așa de matinală.

În privința băuturilor calde, la mare căutare sunt cafeaua și ceaiul. Dar, se dau în vânt si după fresh-urile proaspete sau ciocolata caldă. Bon apetit!

sursa foto: Pinterest

Mic-dejun nemțesc

Nemții adoră mesele consistente și nu fac discriminare nici când vorbim de micul-dejun!

Nu spun nu mezelurilor și dacă ar putea, ar consuma pâine la felul principal, pâine la felul doi și tot pâine la desert.

Practic, pâinea constituie baza unui mic-dejun reușit.

De regulă, masa de dimineață este compusă din chifle sau chifle cu semințe, mezeluri, cârnați, brânzeturi și lactate. După o așa masă îmbelșugată nu poți spune decât „Danke schön”

sursa foto: Pinterest

Завтрак (zavtrac)

Micul-dejun rusesc are la bază gustări tradiționale rusești bineînțeles.

Oladiile sau bliniile unse cu dulceață, miere sau smântână merg de minune lângă o cană de ceai aburindă.

Ouăle fierte sau prăjite cu o felie de brânză caș lângă, fac cu ochiul oricui.

Iar când timpul este limitat, rușii apelează la sandvișuri.

Și când vine vorba de sandvișuri. fantezia papilelor gustative nu are granițe.

Practic, între două felii de pâine merge să pui orice. De la salamm la unt cu dulceață, de la icre sau șprot la șuncă și cârnați.

Un lucru nu trebuie să lipsească de la masă- cana cu ceai!

Приатного аппетита! (Priatnovă apetita).

sursa foto: Pinterest

English breakfast

Un mic-dejun tipic englezesc ar trebui să conțină peste 1.000 de calorii și asta datorită diverselor preparate pe care le reunește.

O farfurie pur englezească conține ouă prăjite, bacon afumat, cârnăciori picanți rumeniți în tigaie, roșii simple sau preparate termic, ciupercuțe prăjite și fasole boabe.

Toate aceste bunătăți ar trebui să se regăsească la masa de dimineață a unui englez.

Însă nu toți locuitorii Regatului Unit sunt încântați de acest fel mutant.

Majoritatea preferă ceva simplu și rapid cum ar fi un bol de cereale cu lapte, iaurt sau toast cu unt și dulceață sau miere.

În ceea ce privește tradiționalul „english full breakfast”, cei mai mulți l-au rezervat pentru weekend.

sursa foto: Pinterest

Mic-dejun grecesc

Pentru locuitorii Eladei micul-dejun nu reprezintă cea mai importantă masă a zilei.

Ei se pot mulțumi doar cu o ceașcă de cafea și o mică gustare preferabil de la patiseria de la colțul străzii.

Se pot mulțumi și cu un bol de iaurt cu miere, cereale și nuci.

În schimb dacă le iei masa de prânz, să te pregătești de război!

sursa foto: Pinterest

Mic-dejun spaniol

Spaniolii preferă bruschetele la micul-dejun.

Bruschetele se obțin din felii de pâine, prăjite, unse cu usturoi sau ulei de măsline, peste care se adaugă felii de roșii.

Pot fi servite și cu bacon prăjit sau cașcaval și brânză rasă deasupra.

Nelipsite sunt și cafeaua și sucul natural de portocale.

sursa foto: Pinterest

Mic-dejun italian

Italienii obișnuiesc să servească la prima oră a dimineții savuroasele produse de patiserie și un cappuccino fierbinte sau un espresso după preferințe.

Un deliciu popular este „Crostata”- un fel de tartă umplută cu gem.

sursa foto: Pinterest

Micul-dejun turcesc

Este foarte diversificat și colorat.

Băutura esențială – ceaiul!

Dacă îți propui să servești un mic-dejun pe Bosfor, ai grijă să nu mănânci cu 2 zile înainte.

Preparatele sunt multe și gustoase, loc de depozitat să ai.

De la untul cu miere și kaimac, la nenumăratele tipuri de brânză, de la ouăle prăjite și castraveți la preparatele sută la sută turcești cum este „manamanul”, toate te îmbie sa le guști.

Să nu mai vorbim de plăcintele umplute cu spanac, brânză sau carne!

Fă-ți timp pentru masa de dimineață!

Nu e deloc rău să îți începi ziua cu un mic-dejun gustoas și copios! Îți va alimenta energia pentru prima parte a zilei!

Şi gândește-te şi la zicala: „micul-dejun mănâncă-l singur, prânzul împarte-l cu prietenii, iar cina dăruiește-o dușmanului!”