Travel & Beauty

Molten chocolate cake

De pe masa de Crăciun sau de Revelion nu ar trebui să lipsescă un tort savuros. Nu este foarte simplu de făcut, însă orice gospodină ar trebui să încerce, merită! Rezultatul final va fi, cu siguranță, foarte apreciat de cei dragi.

La prima vedere, tortul de ciocolată pare complicat de făcut, însă reușita acestei rețete ține de răbdarea pe care ar trebui să o aveți, dar și de calitatea ingredientelor pe care le folosiți.

De ce aveți nevoie:

200 grame de unt
200 g ciocolată neagră
o lingură de cafea tare
6 ouă
250 g zahăr pudră
70 g cacao
un vârf de sare

Câteva ponturi:

Încercați să folosiți unt de 80-85% grăsime, acest tip este foarte bun pentru prepararea prăjiturilor.

Ciocolata neagră trebuie să fie simplă, fără umplutură. Citiți cu atenție eticheta și alegeți tipul de ciocolată care conține cel mai mic procent de zahăr. Dacă este posibil, folosiți zahăr de trestie, este mult mai sănătos.

Cum se prepară:

1. Tăiați ciocolata și untul în bucați mici, amestecați-le și topiți-le apoi împreuna la bain-marie, la foc scăzut, pănă când întreg conținutul se transformă într-o cremă fină și lucioasă.

2. Luați amestecul de pe foc, adăugați cafeaua și lăsați să se răcească.

3. Separați albușurile de gălbenușuri. Cu ajutorul unui mixer, omogenizați albușurile. Separat, amestecați zahărul cu gălbenușurile, până când culoarea galbenă se diminuează. Apoi adăugați cacao și putină sare.

4. După câteva minute, adăugați și crema de ciocolată și albușurile, amestecând cu grijă. Între timp, preîncălziți cuptorul, puneți apoi compoziția într-o tavă unsă în prealabil cu unt și tapetată cu o foaie de copt.

5. Păstrați tava în cuptor până când blatul trece testul scobitorii. După coacere, scoateți blatul și lăsați-l să se răcească.

5. Ornați tortul folosind ciocolată rasă ori fructe.

Ce gustos!