Cofetarul Flavian Dobre, unul dintre cei mai buni 30 de cofetari din lume, ne-a împărtășit o delicioasă rețetă.
Noi am încercat-o și este genială.
Mousse de ciocolată albă cu meringue
Ingrediente necesare:
- 85 g de frișcă
- 115 g de ciocolată albă
- 170 g de frișcă bătută
- 10 g de gelatină
- 40 g de meringue italian
- 15 ml de suc de lime
Cum se procedează:
Se hidratează gelatina.
Cele 85 de grame de frișcă se pun la fiert, se adaugă gelatina până se dizolvă, apoi urmează adăugarea ciocolatei, se amestecă totul până când se omogenizează bine.
Se face apoi un meringue italian din:
- 40 ml de apă
- 40 de g de albuș de ou
- 120 g de zahăr tos
Se pun apa și zahărul la fiert până când se dizolvă, se adaugă apoi peste albușurile care se bat.
Se amestecă meringue-ul italian cu sucul de lime, se va răci emulsia de ciocolata care se va amesteca cu meringue-ul și apoi cu frișca bătută.
Bun de te lingi pe degete!