Travel & Beauty

O băutură delicioasă pentru dimineți geroase

Cum depășim mai ușor zilele friguroase de iarnă? Cum creștem imunitatea, pentru a învinge virușii și frigul de afară? Puteți încerca o rețetă foarte simplă, pe care o puteți prepara în fiecare dimineață. Acest shake savuros este o uzină de vitamine, care oferăenergie pentru un bun început de zi.

Shake cu kiwi, banane, germeni și migdale

Kiwi este un fruct delicios, care ne ferește de răceală. Nutriționiștii îl numesc fructul perfect pentru iarnă, tocmai de aceea nu trebuie să îl ocoliți, în special în zilele geroase. Consumând zilnic kiwi, țineți departe cel puțin zece boli – apreciază medicii. Unii spun că este foarte bogată în nutrienți și coaja acestui fruct, care poate fi mâncată fără probleme dacă o spălați foarte bine și îi îndepărtați puful.

Indiferent de anotimp, nu ocoliți bananele. Comparativ cu mărul, banana conține de patru ori mai multe proteine, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A. Tocmai de aceea, trebuie consumată în fiecare zi.

Migdalele sunt apreciate din cele mai vechi timpuri, fiind frecvent consumate de egipteni și de populațiile vechi ale Indiei. Se mai numesc „fructele longevității” și dau o savoare deosebită preparatelor în care sunt adăugate.

Germenii erau folosiți încă din Antichitate pe post de hrană terapeutică și regeneratoare. Se spune că pe vremea luptătorului Atilla, armăsarii erau hrăniți cu semințe de grâu încolțit, înainte de luptele cele mai importante. Tocmai de aceea, germenii sunt foarte apreciați. ei sunt indicași și în alimentația copiilor, le asigură o dezvoltare armonioasă.

De ce aveți nevoie:

o banană
trei fructe de kiwi
100 gr migdale crude
germeni de grau ori din altă plantă

Cum se prepară:

Introduceți fructele în blender și amestecați până când obțineți un amestec omogen, de consistență groasă. Îl puteți consuma ca atare. Dacă doriți un amestec lichid, puteți adăuga, după preferințe, trei – patru linguri de lapte, lapte de soia, lapte de migdale sau iaurt, după gust.

Dacă doriți și mai multe enzime, puteți pune în blender germeni de grâu sau din alte semințe. Prin germinare și încolțire, conținutul de enzime crește de până la 20 de ori, în funcție de planta pe care o alegeți.

În acest fel, vă începeți ziua cu un pahar mare de sănătate!