Travel & Beauty

Obiceiuri care ar putea dăuna tenului

Image via Pixabay/melancholiaphotography

Indiferent dacă utilizezi aceleași produse de ani de zile sau că le încerci mereu pe cele mai noi, este ușor îți dai seama care dintre ele sunt potrivite tenului tău.

Cu toate acestea, potrivit esteticianului medical și terapeutului de spa Christina Patchett, s-ar putea ca uneori să nu realizezi ceea ce nu îți priește, informează This is Insider.

Patchett, care lucrează în industria cosmeticii de 10 ani, s-a specializat în estetică medicală înainte de a lucra în spa-uri de cinci stele în Londra. Ea este instruită la Universitatea de Arte din Londra și Academia de Medicină de Estetică Medicală.

Nu este deloc surprinzator faptul că Patchett a remarcat cum clienții săi își dezvoltă o serie de obiceiuri de-a lungul anilor care ar putea fi dăunatoare pielii lor.

Iată cele 10 greșeli pe care le fac oamenii în cadrul rutinele lor de îngrijire a pielii și ce ar trebui să facă în schimb.

1. Nespălarea feței imediat după încheierea unui antrenament sportiv.

Ar trebui să vă curățați pielea, mai ales dacă sunteți transpirați.

2. Credința că SPF-ul vă protejează pielea doar pe perioada verii.

Patchett susține că loțiunile cu SPF ar trebui purtate pe întreaga perioadă a anului și nu doar în timpul verii.

„UVA vă protejează împotriva îmbătrânirii. O mulțime de oameni nu-și dau seama că soarele pătrunde prin sticlă, așa că în lunile de iarnă încă mai aveți nevoie de protecție împotriva razele UVA”, spune Christina.

Fiți de asemenea conștiente de protectia dumneavoastră în fața radiației emise de smartphone-uri și laptop-uri.

„Aceasta îți poate îmbătrâni pielea”, a adăugat esteticianul.

3. Sari peste pașii de bază de îngrijire a tenului.

„Cele mai importante lucruri pe care le-aș spune sunt să investești într-o soluție bună de curățare a feței, într-o cremă hidratantă și într-o cremă cu protecție solară. Apoi să dormi opt ore – frumusețea somnului contează cu adevărat”, a spus Christina.

4. Uiți să te programezi în mod regulat la un tratament facial.

Dacă nu sunteți obișnuite să faceți tratamente faciale, ar trebui să începeți să le faceți o dată pe lună, apoi la fiecare trei luni după aceea, potrivit lui Patchett.

„Întotdeauna aș spune să investiți într-o consultație”, a afirmat Patchet.

5. Nu-ți schimbi rutina în fiecare anotimp.

„Este foarte important să vă faceți un tratament facial de fiecare dată când se schimbă sezonul; trebuie să vă schimbați rutina de îngrijire a pielii în funcție de anotimpul în care vă aflați, în special dacă călătoriți mult „, a spus Patchett.

Într-un oraș ca Londra, ea a spus că în timpul verii ar trebui să utilizați un ser cu antioxidanți pentru a proteja de poluarea maximă, împreună cu o cremă cu SPF și produse cu texturi mai ușoare.

6. Bei alcool, ceai sau cafea după un tratament facial

Timp de 24 de ore după un tratament facială, ar trebui să evitați ceaiul, cafeaua și alcoolul; în special în cazul unui tip de piele mai sensibil și mai uscat. Trebuie să dați timp pielii dumneavoastră să se vindece.

7. Folosești șervețele umede pentru curățarea feței

„Nu sfătuiesc deloc folosirea șervețelelor umede pentru că au mult alcool în ele”, a spus Patchett.

8. Folosești machiaj de calitate slabă

„Dacă te machiezi în fiecare zi, investește într-un machiaj de bună calitate „, a spus Patchett.

„De exemplu, pentru pielea grasă, cel mai bine este să căutați machiaje care conțin acid salicilic, pentru a beneficia de un machiaj care îți completează rutina de îngrijire a pielii”

9. Urmezi sfaturile bloggerilor necalificați

Mulți oameni vorbesc acum în mediul online despre piele deși nu sunt calificați să facă asta.

Aceștia sunt urmăriți de mulți followeri care cred automat în informațiile prezentate, deși acestea ar putea să fie dăunătoare.

10. Folosești prea des măști de față

Masca de față ar trebui să fie potrivită tenului tău.

„Pentru pielea grasă, faceți o mască de față la fiecare șapte până la zece zile. Pentru pielea mixtă o dată pe săptămână; pentru pielea normală de două ori pe săptămână; iar pentru pielea uscată o dată sau de două ori pe săptămână”, informează Christina.

Ea a adăugat că persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să fie foarte atente la măștile utilizate.