Cred ca sunteți cu totul de acord cu noi că o vacanță este incompletă fără o experiență culinară deosebită.
Azi ne concentrăm pe supele și ciorbele pe care le poți savura în diverse colțuri ale lumii, pe cât de diferite, pe atât de gustoase.
Travel&Beauty a bătut la ușile bucătăriilor din lume și și-a băgat nasul în oalele cu supe și ciorbe tradiționale, din care ies niște arome îmbietoare.
Doar nu credeați că supele și ciorbele sunt nelipsite doar din farfuriile românilor!
Gazpacho, Spania
Spaniolii ies la înaintare cu o mulțime de delicii culinare iar supa gazpacho este doar una dintre ele.
Despre ce este vorba? Gazpacho este o supă răcoritoare, perfectă pentru zilele fierbinți de vară, care se servește rece gheață.
O supă gazpacho are drept principal ingredient roşiile bine coapte, dar ea se poate pregăti şi din ale legume. Pe lângă roşii, gazpacho mai conţine morcovi ardeii graşi, ceapă, castraveţi și ulei de măsline, toate bine pasate până se obține o supă cremoasă.
Tom Kha Gai, Thailanda
Despre gastronomia thailandeză putem povesti ore în șir, dar ne rezumăm la un singur cuvânt: excelentă!
Delicioasa bucătărie thailandeză este binecunoscută în întreagă lume iar supe de aici chiar dau clasă!
Noi ne-am oprit la supa Tom Kha Gai, o supă tradițională picantă și aromată gătită cu lapte de cocos, ghimbir și lemongrass.
O poți încerca pe cea cu carne de pui, vită sau creveți sau de ce nu, una care le combină pe toate.
Supa aztecă, Mexic
Nu există niciun dubiu – vei fi cucerit de aromele complexe ale bucătăriei mexicane!
Aici, dar mai mult ca sigur și prin Peru, poți gusta supa aztecă, o supă picantă cu nachos de porumb, roșii, ardei iute, usturoi, ingredientul cheie fiind însă avocado.
Se servește însoțită de bucăți din carne de pui si cu un strop de zeamă de lime. Este important de știut că mexicanii nu prea folosesc pâine, ci niște tortillas din porumb.
Supa PHO, Vietnam
Pho, renumita supă de vită cu tăiței este regina supelor vietnameze.
Pho, mândria culinară a vietnamezilor, este o supă cu carne de vită și os și măduvă la care se adaugă tot felul de ingrediente, precum ghimbir, sos de pește amestecat cu sos de soia, anason, scortișoară, ardei iute, zeamă de lămâie și alte minunății.
Supele Ramen, Japonia
De cum treci pragul unui restaurant japonez ai să observi că aceștia acordă foarte multă atenție modului de prezentare, așa că să nu te mire dacă vei vedea că uneori își ornează mâncarea în formă de animale sau flori.
În afară de sushi, în Japonia trebuie neapărat să încerci Ramen, adică niște supa cu tăiței, disponibilă în două variante – Soba (subțiri) și Udon (groși). Aceștia plutesc nestingheriți într-o zeamă complicată, dar extrem de gustoasă alături de legume și condimente.
Supa Wonton, China
Rămânem tot pe teritoriul Asiei, mai exact în China, de unde provine această supă delicioasă care se prepară cu ușurință.
Wonton sunt niște colțunași chinezești din foi de aluat pătrate, aruncați într-o zeamă clară, într-un mix gustos de legume și condimente tipic asiatice.
Minestrone, Italia
Bella Italia vine în întâmpinarea turiștilor pofticioși cu preparate sănătoase și proaspete, precum supa Minestrone, simplă și variată de la lună la lună, în funcţie de legumele proaspete care se găsesc prin piețe.
Este vorba de o supă consistentă de legume cu ceapă, fasole, ţelină, morcovi, roşii, dovlecei verzi zucchini şi orez sau paste şi se serveşte fierbinte cu parmezan ras.
Foarte gustoasă şi mai ales sănătoasă!
Supa de ceapă, Franța
Sofisticata gastronomie franceză concurează cu brio la cea mai bună din lume!
În Franța, fie că servești masă într-o cafenea de pe stradă sau într-un restaurant de lux, vei avea parte de o experiență unică și minunată.
Sunt multe bunătăți pe care trebuie să le încerci în Franța, dar azi îți vom povești despre supa de ceapă, o supă cu o istorie veche, servită într-o coajă crocantă de pâine care acoperă ca un capac aromele de ceapă caramelizată și coniac.
Supa Gulaș
Bucătaria maghiară îți va deschide apetitul pentru un alt fel de gătit. Renumita supă gulaș este pe cât de hrănitoare pe atât de gustoasă șicondimentată, chiar dacă nu este tocmai indicată pentru diete.
Rezultatul nu seamănă neapărat cu o ciorbă, ci mai degrabă cu o tocană mai puțin scăzută, iar ingredientul de baza este carnea de vită , dar și paprika, ardei sau ceapă.
Supa cu perișoare din ficat
Austriecii sunt mari amatori de supe. iar o vizită la ei este incompletă dacă nu guști din Leberknodelsuppe, supă cu găluște din ficat, mai pe limba noastră.
Această supă limpede de vită în care se află niște perişoare mici făcute din ficat de vită este consistentă si hrănitoare și lasă în urmă o aromă pe care papilele tale gustative o vor căuta multă vreme.
Tu ce alte supe sau ciorbe internaționale mai cunoști?