Travel & Beauty

Ocolul pământului în 10 deserturi

sursa foto: Pinterest

10 prăjituri pe care merită să le savurezi la ele acasă!

Îți plac dulciurile? Atunci ai grijă pe unde călătorești! S-ar putea să te întorci din vacanță cu câteva kilograme în plus, în special dacă ești mai pofticios din fire!

Travel&Beauty a testat delicii din cofetăriile lumii și a ales 10 deserturi care merită degustate la ele acasă.

Începem? Atunci e bine să ai măcar o ciocolată prin apropiere! O să îți lase gura apă!

sursa foto: Pinterest

Tiramisu

Italia oferă călătorului însetat de frumos o mulțime de atracții, dar și niște bunătăți după care îți vei linge degetele.

Cum ar fi Tiramisu, de departe cel mai delicios desert italian care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Elegant, fin și aromat este acest desert cu care nu ai cum să dai greș!

Tiramisu clasic se prepară cu sos din ouă și mascarpone între foi de pişcoturi înmuiate în cafea sau lichior.

sursa foto: Pinterest

Cannoli

Rămânem tot pe teritoriul Italiei dar ne mutăm mai în sud, în Sicilia.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci aici este să intri în orice patiserie întâlnită și să cumperi Cannoli.

Este vorba de un desert aromat de tip rulou, umplut cu o crema pe bază de ricotta și migdale și fistic.

Îl poți găsi și cu fucte confiate sau fulgi de ciocolată.

Denumirea provine de la „cannolu” care înseamnă „tub mic”.

sursa foto: Pinterest

Sachertorte

În Austria ai o mulțime de dulciuri pe care trebuie să le testezi. A

m ales Sachertorte, o prăjitură acoperită cu gem de caise şi glazurată cu ciocolată.

Aceasta a fost inventată de cofetarul Franz Sacher, în 1832, la cererea Ministrului de Externe al Austriei. A

lte dulciuri pe care trebuie neapărat să le încerci în această țară sunt Linzer Torte și Cremschnitt.

sursa foto: Pinterest

Cheesecake

Delicatesa din America își are originea în trecutul îndepărat, când era servită sportivilor la primele Jocuri Olimpice din Grecia Antică.

Legendă sau nu, un lucru e sigur- americanii sunt înnebuniți după acest desert și pe bună dreptate!

Există o mulțime de variante de cheesecake, cu ciocolată, fructe, Oreo, ba chiar și unele sărate, dar un singur ingredient rămâne constat – ați ghicit, crema de brânză!

Această prăjitură cu brânzică dulce în combinaţie cu un strat subţire de biscuit pufos reprezintă desertul ideal.

sursa foto: Pinterest

Baclava

Un desert turcesc, pe care îl puteți savura și în Grecia, fiind una dintre cele mai cunoscute prăjituri ale Orientului.

Este vorba de un desert foarte dulce, pe bază de miere, nuci, foietaj, portocale, fistic și scortișoară.

Acesta este tăiat în romburi sau pătrățele mai mici şi aromat cu apă de trandafiri.

sursa foto: Pinterest

Pavlova

Numit și desertul balerinei, această prăjitură are o poveste cel puțin interesantă.

Numele ei provine de la Anna Pavlova, o primă-balerină a baletului imperial rus care a inspirat acest desert.

Care e legătura?

Forma prăjiturii te duce cu gândul la tutu-ul diafan purtat de acesta pe scenă.

Și asta nu e tot. Nu se știe exact ce țara a inventat această prajitură – Australia sau Nouă Zeelandă? Ambele își dispută paternitatea.

Indiferent de originea ei, Pavlova rămâne un desert apreciat în toată lumea. Prăjitură care are la bază meringue (bezea), cremă la mijloc și deasupra fructe moi, de cele mai multe ori căpșune.

sursa foto: Pinterest

Papanași

Rămânem pe teritoriul mioritic cu un desert tradițional românesc pe care l-ați savurat cu toții măcar o dată în viață.

Papanaşii fierţi îşi au originile în Imperiul Austro-Ungar, dar noi ne putem mândri cu varianta lor prăjită, specifică Moldovei.

Cum se prepară? Cu brânză dulce de vaci, ouă, făină, griș, pesmet și zahăr și serviți cu smântână și dulceață. O minune!

sursa foto: Pinterest

Pastel de Nata

Savoarea și finețea acestei prăjituri merită un drum până în Portugalia, care oricum e o țară fabuloasă!

Pastel de Nata este tradiționala tartă cu cremă de ou, presărată cu zahăr pudră și scorțișoară.

Atât de fragedă și savuroasă încât îți vei aminti de ea tot restul vieții. Cele mai bune le găsești la Casa Pastéis de Belém, din Lisabona.

sursa foto: Pinterest

Ștrudel cu mere și sos de vanilie

Un desert aparent banal, care dacă este preparat cum trebuie, poate deveni o revelație.

Faimosul Apfelstrudel este o experiență culinară obligatorie în orice cafenea austriacă.

Aluatul pufos ți se topește în gură iar umplutura de măr ras, scorțișoară și stafide este delicioasă.

Peste glazură de deasupra se toarnă un sos călduț de vanilie și se poate servi alături de o înghețată.

Parcă e și mai bun dacă îl servești alături de un cappuccino vienez!

sursa foto: Pinterest

Creme Brule

Francezii au ridicat gastronomia la rang de artă așa că gurmanzii se vor simți în Paris ca-n Paradis.

Un desert care îți va aduce întotdeauna aminte de Franța este Creme Brule, nelipsit din meniurile restaurantelor franceze.

Este vorba de un desert rafinat din cremă de gălbenuș de ou, zahăr și smântână dulce.

Prima menționare a acestui desert fin datează din 1691, în cartea de bucate a unui bucătar de la Versailles.

sursa foto: Pinterest

Gauffres

În Belgia ai să găsești cei mai delicioși cartofi prajiti, cele mai bune beri și cea mai fină ciocolată.

Să nu uităm însă că Gauffres, vafele, mai pe limba noastră, au fost inventate tot de belgieni.

Inițial erau asociate cu sărbătorile, iar la evenimente speciale multe familii işi iau propriul prăjitor de gaufre.

Acum le găsești la orice colț de stradă din Bruxelles sau alte orașe belgiene.

Savurează-le stropite cu zahăr caramel, friscă sau sos de fructe.