Penne tricolore, cu legume de vară și mozzarella

Penne tricolore, cu legume de vară și mozzarella - travelandbeauty.ro

Pastele, deși apreciate în întreaga lume, fac parte din bucătăria italienească și datează încă de începutul anilor 1100.

În Italia, pastele sunt găsite în peste 300 de varietăți, numele acestora fiind diferit în funcție de zona și regiunea în care sunt produse.

De ce ingrediente avem nevoie pentru această rețetă:

350 de grame de penne tricolore

100 de grame de roșii cherry

1 ardei roșu

1 ardei galben

100 de grame de fenicul proaspăt

100 de grame de rucola

1 fir de ceapă verde

200 de grame de mozzarella

6 lingurițe de ulei de măsline extravirgin

sucul unei lămâi

Cum procedăm:

Spălăm rucola și tăiem roșiile cherry pe jumătate.

Tăiem ardeii în cubulețe.

Spălăm și tăiem foarte fin feniculul și firul de ceapă verde.

Amestecăm totul într-un bol de salată, adăugând sucul de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust, și lăsăm totul la marinat pentru puțină vreme.

Între timp fierbem pastele, pe care le scurgem apoi. Atunci când pastele s-au răcit adăugăm peste compoziția pe care am pregătit-o anterior și dacă mai este nevoie adăugăm restul lingurelor de ulei de măsșine.

Completăm totul cu bucățele de mozzarella și ne pregătim de masă.

Iată o delicioasă rețetă de vară, pe care o poți pregăti rapid atunci când vii de la serviciu!

 

 

sursa fotografiei: Food Network
Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.