Anotimpul culorilor a sosit, ultimele sclipiri ale bronzului s-au dus, dar asta nu înseamnă că nu ne putem lua o mică vacanță pentru a descoperi și farmecul acestui anotimp.
Cum putem face asta? Participăm la două din cele mai faimoase festivaluri culinare din lume.
Ce preferați? Fel principal sau desert?
Iată două destinații pentru pofticioși ce merită vizitate toamna aceasta:
- Festivalul Trufelor albe din Italia – are loc în orașul Alba din nord-vestul peninsulei italiene. Trufele albe sunt o subspecie de ciuperci considerate o
delicatesă culinară, acestea crescând în foarte puțin părți ale globului, printre care și în regiunea italienească Piemont. Festivalul are loc între 16 octombrie și 15 noiembrie și include activități precum degustări, plimbări sau licitații, prețul pentru un kilogram de trufe poate fi destul de piperat chiar și pentru cei mai înstăriți. Tagliatele cu trufe, risotto cu trufe, Ppregătește-te pentru o experiență culinară nemaipomenită!
2. Festivalul Eurochocolate din Perugia – are loc între 13 și 22 octombrie. În cadrul acestuia nu se va plictisi nimeni, fiind create opere de artă din ciocolată, dar și organizându-se diverse spectacole.
Ciocolată cu chilli, cu pere și migdale, cu caramel și nucă, ecologică, cu lapte de soia, cele mai bizare ingrediente pentru cele mai pretențioase papile gustative.
Este bine să știți înainte de a ajunge acolo că ciocolata reprezintă o sursă importantă de antioxidanți, țineți minte să lăsați în urmă regretele calorice!