Travel & Beauty

Profită de ultimele zile de vară si răcorește-te cu un Gazpacho!

Pe lângă limonadă, smoothie-uri sau diverse tipuri de salate răcoritoare, vara te poți hidrata cu o supă rece gazpacho, pe care o prepari rapid prin simpla mixare în blender.

Gazpacho aparține bucătăriei din regiunea sudică a Spaniei, Andaluzia, și este o supă rece din legume, consumată în zilele fierbinți de vară.

Pentru prepararea acestei supe ai nevoie numai de legume proaspete, bine coapte. Gazpacho este potrivită pentru toate vârstele și conține foarte multe vitamine și antioxidanți naturali (în special licopen).

Iată o rețetă rapidă de supă gazpacho

De ce ai nevoie:
– 4-5 roșii proaspete, decojite
-1 ardei gras rosu, tocat
– ½ ceapă roșie tocată mărunt
-1 castravete decojit, tocat
-1-2 linguri pătrunjel/busuioc proaspăt tocat
-1 cățel de usturoi pisat
-sucul de la o lămâie
-1-2 căni de apă dacă este nevoie pentru fluidizarea amestecului
-sare Himalaya și piper după gust.

Adaugă pe rând ingredientele la blender până când vei obține o compoziție omogenă.
La două minute după ce termini mixarea, poți pune supa în boluri și poți adăuga câteva cuburi de gheață sau o poți decora cu câteva cubulețe de ardei sau castravete.

Servește gazpacho imediat după preparare sau la un interval de câteva ore. Dacă dorești să consumi supa mai târziu, păstrează bolul în care ai preparat-o la frigider.

Gazpacho se servește cu pâine sau fără, pe post de aperitiv sau ca fel principal în cadrul unei mese.

Profită de legumele proaspete din ultimele zile de vară și desfată-ți papilele gustative cu o supa rece gazpacho.