Ține minte: puttanesca are culorile steagului italian. Verde, alb și roșu.
Asta înseamnă: capere și măsline verzi, ceapă, usturoi și roșii. Există și variațiuni cu anșoa sau chiar ardei iute, însă baza o știi deja.
Ușor de făcut, sosul ăsta poate fi combinat cu paste sau carne.
Azi te inspirăm să-l încerci cu pui. Pentru o rețetă rapidă și numai bună pentru „carnivorii” casei, ai nevoie de:
Vreo 30 de minute și:
4 pulpe de pui
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă mare
4 căței de usturoi
50 ml vin roșu
50 ml supă de pui
1 conservă de roșii întregi sau cubulețe
100 grame rondele de măsline verzi
1 lingură de capere
Sare și piper proaspăt măcinat
Pătrunjel pentru ornat
Pune uleiul la încins într-o cratiță și adaugă puiul.
Lasă-l să se rumenească ușor pe ambele părți, apoi scoate-l pe o farfurie.
Pune în cratiță ceapa tăiată mărunt și las-o până ce devine translucidă.
Adaugă usturoiul tăiat feliuțe. Toarnă vinul și supa. Este și rândul roșiilor, măslinelor și caperelor să se alăture petrecerii.
Pulpele se întorc și ele în cratiță și se acoperă cu un capac. Foc moale 20 de minute. Atenție! Nu fi surprinsă dacă vei saliva odată ce ridici capacul. Mirosul e divin! Carnea fragedă, pătrunsă de aromele Italiei poate fi pusă pe un pat de paste. Ai încercat rețeta noastră de paste cu dovlecei?
PS: dacă nu vrei să stai cu ochii pe cratița de pe aragaz, poți lăsa carnea să se îmbete de arome în cuptor. Ai grijă să o acoperi și în 20 de minute, minunăția e gata.
Cine a zis că trebuie să fii maestru bucătar pentru o cină pe cinste?