Travel & Beauty

Rețetă fără gluten: Pizza cu blat de conopidă

@Natasha Kitchen

Poate vrei să nu mai mănânci atât de mulți carbohidrați, ori ești alergic la gluten, sau poate pur și simplu ești curios din fire și vrei să încerci ceva nou și nespus de gustoooos: Pizzaaaa!

Nu o pizza clasică însă, ceva mai special!

Să aruncăm o privire rapidă prin frigider.

Sper că vei avea norocul să găsești o conopidă printre resturile pe care n-ai reușit încă să le arunci de la ultima curățenie.

Pentru că acesta este principalul ingredient de care ai nevoie!

Acum pune conopida la fiert în apă, după ce o tai în floerete mici.

Vezi dacă mai ai prin casă și:  jumătate de linguriță de sare, 57 g de brânză de capră, 30 g de brânză Parmigiano-Reggiano, 1 ou mare, un vârf de piper cayenne.

Ce trebuie să faci mai departe nu e așa mare filosofie.

Preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius. Așezi o hîrtie de copt într-o tavă.

Apoi, bagi floretele fierte de conopidă la blender și transformi totul în piure. Adaugi brânzeturile, oul, piperul cayenne și întinzi totul pe hârtia de copt. Îi poți da ce formă vrei tu: pătrată, ovală, dreptunghiulară etc.

Coci magnifica creație în jur de 40 de minute și masa este gata!

N-a durat așa mult, nu?

Poți adăuga peste orice ingredient prefer.

Noi am ales variant Margherita, dar cu siguranță orice alte ingrediente merg la fel de bine!

Image@Natasha Kitchen