Travel & Beauty

Rețete pentru trei sosuri: vinaigraitte, ranch și sos cu muștar

Întotdeauna, un sos face diferența între o mâncare bună și una delicioasă. Tocmai de aceea, va prezetăm trei sosuri – foarte simple și ușor de făcut, care dau savoare mâncărurilor pe care le pregătiți de sărbători.

Sosul vinaigraitte

Orice gospodină ar trebui să încerce să îl facă, se prepară foarte rapid. Se folosește la prepararea salatelor sau a legumelor. Aveți nevoie de:

două linguri de oțet de vin sau suc de lămâie

8 linguri de ulei

o lingură de muștar

un cățel de usturoi pisat

sare și piper

Cum se prepară sosul vinaigraitte:

Puneți într-un vas toate ingredientele și amestecați foarte bine, cu ajutorul unui mixer.

După ce ați omogenizat foarte bine acest amestec, îl puteți pune la frigider și folosit atunci când serviți masa.

Puteți adăuga, în acest sos, pătrunjel ori alte ierburi aromate, după preferințe.

Sosul ranch

Este unul dintre cele mai populare sosuri din America, oferă un gust special preparatelor din carne sau legume, dar poate înnobila, cu mult succes, orice salată. Înainte de a prepara acest sos, pregătiți maioneza (pe care o o faceți dintr-un galbenuș de ou crud, blenduit bine cu ulei și gălbenuș fiert).

Pentru sosul ranch aveți nevoie de:

o ceașcă de maioneză

o jumătate de ceașcă de smântână ori iaurt gras

ceapă verde tăiată mărunt

o jumătate de ceapă roșie. mică

trei -patru căței de usturoi

căteva fire de mentă

sare și piper

Cum se prepară:

Tăiați ceapa roșie foarte fin și pisați foarte bine usturoiul. Amestecați apoi cu toate celelalte ingrediente, până când devine o compoziție omogenă.

Puneți sosul la rece și păstrați-l la frigider, timp de câteva ore, înainte de a pregăti masa.

Cu cât este mai rece, cu atât acest sos este mai bun.

Sosul de muștar

La prima vedere, pare un sos banal. Totuși, dă un gust delicios fripturilor. Înainte de a-l pregăti, trebuie să faceți o supă de pui, de la care să luați zeama. Puteți folosi de asemenea cubulețe pentru supă.

De ce aveți nevoie pentru a-l prepara:

o ceapă medie

80 ml vin alb

150 ml supă

5 linguri smântănă

2 linguri muștar

o ceapă verde

Cum se prepară sosul de muștar:

Puneți ceapa la călit, într-o tigaie, în care ați încins, în prealabil, o lingură de ulei.

Amestecați timp de 2-3 minute, apoi adăugați vinul și lăsați să scadă un pic.

Se adaugă smântâna, muștarul și o ceapă verde tocată mărunt. E savuros, poftă buna!