Rețete Simple: Burger de pui, fraged și aromat

Rețete Simple: Burger de pui, fraged și aromat - travelandbeauty.ro

Andra de la Rețete Simple ne încântă și astăzi cu o rețetă delicioasă pe care o putem pune în practică în weekend-ul care urmează.

Daca este vară și poftiți la un burger, aceasta este varianta sănătoasă și aromată, preparată în casă!

Tuturor ne plac burgerii, însă știm prea bine că cei cumpărați nu sunt sănătoși, așa că, m-am hotărât să îi fac acasă.

Iată care sunt ingredientele de acre avem nevoie pentru opt porții:

500 g carne tocată de pui

1 ou

5 codițe ceapă verde

5 codițe usturoi verde

2 felii pâine albă

sare și piper după gust

un vârf de cuțit praf de copt

1 linguriță muștar dulce

8 chifle pentru burgeri

Pentru servire:

salată verde

roșii

ardei

castravete

cașcaval

ketchup

muștar

Pentru început înmuiem pâinea în lapte. Tăiem ceapa și usturoiul verde, sfărâmăm apoi pâinea stoarsă bine de lapte, adăugăm carnea, oul, sarea, piperul, praful de copt și muștarul. Amestecăm bine până la omogenizare și asezonăm cu sare și piper după gust.

Împărțim compoziția rezultată în opt părți, formăm turtițe (ușor mai mari decât cele de burgeri) și le cocem într-o tigaie grill sau una antiaderenta, pe ambele părți, până se rumenesc frumos. Eu am folosit foarte puțin ulei, doar cât am uns baza tigăii.

Dupăce burgerii sunt gata, începeți asamblarea. La alegere, puteți pune ce vă place. Noi am profitat din plin de vară și a ieșit un burger super-aromat.

Eu am pus așa: muștar, ketchup, salată, roșii, ardei, cașcaval și castravete proaspăt.

Puteți opta și pentru puțina maioneză, castravete murat în loc de cel proaspat și/sau ceapă albă tăiată feliuțe foarte subțiri.

Fiind vară, am preferat să îl asamblez doar cu legume proaspete, fără murături și puțin mai sănătos, fără maioneză.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.