Travel & Beauty

Rețete simple: Pastă de tahini

Bună! Mă numesc Andra și îmi place să gătesc, iar timpul pe care îl petrec în bucătărie, cu eșecuri și reușite, mă relaxează și mă provoacă să încerc și alte rețete, fie ele mai simple sau mai complicate. În plus, de când am devenit mămică, provocarea este și mai mare, pentru că trebuie să îndeplinesc dar să și satisfac poftele unui mic critic culinar, destul de exigent.

Andra scrie și pe blogul personal http://retetesimple.info/

În ziua echinocțiului de primăvară, Andra vă împărtășește o rețetă de pasta de tahini, folosită în bucătăria orientală.

Tahini

Ingrediente:

•150g susan
•3 până la maxim 5 linguri ulei de masline
•sare după gust

Mod de preparare

Puneți semințele de susan într-o cratiță largă și uscată, la foc mic, apoi prăjiți-le amestecând constant până când devin parfumate și foarte puțin colorate (nu maro!), timp de 3 până la 5 minute maxim.

Transferați semințele prăjite pe o foaie de copt sau un platou mai mare și lăsați-le să se răcească complet. AtenȚie – sunt foarte fierbinți!

După ce s-au răcit bine, adăugați-le în bolul unui procesor de alimente și mixați la putere maximă până se formează o pastă, în jur de aproximativ 1 minut.

Adăugați 3 linguri de ulei, apoi mixați timp de circa 3 minute, timp în care mai opriți procesorul și răzuiți partea inferioară și laterală a bolului.

Verificați consistența – aceasta ar trebui să fie o pastă fină ce curge ușor dintr-o lingură. Este posibil să fie nevoie să mai mixați pentru încă un minut sau să adăugați suplimentar încă o lingură de ulei. Gustați pasta de susan, adăugați sare după gust și mixați din nou pentru ultimele 5-10 secunde.

Sarea este totuși opțională – puteți adăuga doar un vârf de cuțit.

Păstrați tahini într-un recipient închis ermetic, în frigider, timp de o lună. Puteți observa în timp că se poate separa – dacă se întâmplă acest lucru, amestecați-l înainte de folosire.

În următoarele articole vă voi oferi o serie de rețete care au în componență această pasta bogată în calciu.