Scorțișoara pare a fi condimentul care ne introduce în sezonul sărbătorilor și care este nelipsit din preparatele de sărbători.
Vă introducem un desert delicios, de care nu te vei mai sătura: Rulourile cu scorțișoară.
Iată ingredientele de care vei avea nevoie pentru acest preparat:
Aluat:
500 g de făină
2 linguri de zahăr alb
2 linguri de praf de copt
3 linguri de unt, la temperatura camerei
90 ml de lapte
Umplutură:
125 grame de zahăr alb
125 grame de zahăr brun
1 lingură de praf de scorțișoară
Glazură:
110 grame de cremă de brânză
32 grame de unt
jumătate de linguriță de extract de vanilie.
Cum procedați:
Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungeți cu puțin unt o tavă de copt.
Cerneți făina, adăugați două linguri de zahăr alb, Mestecați cu o lingură în timp ce turnați untul moale în făină. Bateți laptele cu ouăle într-un alt castron, adăugați mixul de făină și unt și amestecați până se formează un aluat moale.
Întindeți aluatul cu un făcăleț, într-o formă de dreptunghi, pe care îl ungi apoi cu unt și îl tai în fâșii de câte 3 centimetri.
Presari peste fâșiile tăiate zahăr alb, amestecat cu zahăr brun și scorțișoară. Rulezi apoi fiecare fâșie în parte în 18 rulouri.
Pui cele 18 rulouri în tava unsă cu unt. Și bagi totul la cuptor pentru 20-25 de minute.
Între timp pregătești glazura, pe care o adaugi la sfârșit.
Bon Appetit!