Travel & Beauty

Salată de spanac cu mere, merișoare și nuci

O rețetă foarte sănătoasă este salata de spanac, cu merișoare, nuci, mere și brânză feta.

Prepararea ei nu durează mult și cu siguranță chiar și cei mici vor fi încântați de gustul delicios al acesteia. În plus, această salată conține ingrediente care are numeroase beneficii pentru sănătate.

Spanacul este un super-aliment, iubit de toată lumea – este antioxidant, bun pentru vedere, este bogat în vitamina k, cu rol important în dezvoltarea sistemului osos și muscular, previne răceala și infecțiile din organism. Nucile reprezintă o sursă importantă de energie, fiind bogate în vitamine, sunt anticancerigene, contribuie la buna funcționare a inimii și stomacului.

Merișoarele reprezintă un adevărat miracol pentru sănătate, un dar al naturii: sunt antibiotice naturale, antibacteriene, oferă energie. Deasemenea, combinația dintre miere și nuci reprezintă o sursă importanță de nutrienți.

De ce aveți nevoie pentru prepararea salatei:

– 350 gr de spanac
– două mere (de preferință, unul roșu și altul galben)
-130 gr nuci, tăiate în bucățele mici
-150 gr merișoare uscate
-60 gr brânză feta, mărunțită
– 2 linguri miere
– o lingură ulei
– sare după gust
– 3 linguri oțet de mere

Cum se prepară:

1. Spălați merele și tăiați-le în feliuțe
2. Spălați bine spanacul și tăiați-l
3. Amestecați, într-un bol, spanacul cu nucile, brânza, merele și merișoarele
4. Separat, preparați dressingul: amestecați mierea, uleiul, sarea și oțetul de mere.
5. Turnați dressingul în salata.
6. Serviți imediat.

Poftă bună!