Nu mai e mult din vară, dar căldura tot ne pune la încercare inspirația în materie culinară. Dacă te-ai plictisit de clasicele salate de legume, îți propunem azi o salată la fel de fresh inspirată de gastronomia japoneză.
Ingrediente
Pentru salată
100 grame tăiței de celofan
1 castravete lung
4 felii de șuncă
2 ouă
Pentru dressing
Semințe de susan
3 linguri de sos de soia
3 linguri de oțet
1 lingură miere
2 linguri de ulei de susan (opțional)
Mod de preparare
Tăițeii se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, după care se scurg, se răcoresc și se pun într-un bol. Din cele 2 ouă facem o omletă nu foarte groasă, pe care o vom tăia în fâșii subțiri. Tăiem și castravetele și șunca în fâșii cât mai subțiri. Ingredientele astfel preparate se dau la frigider. Pregătim dressingul amestecând sosul de soia, oțetul, mierea și semințele de susan. Ingredientele se amestecă la momentul servirii și se adaugă dressingul.
O porție de salată Harusame te va îmbia atât prin culorile sale, cât și prin prospețimea și ușurința cu care se prepară.
Poftă bună!