Secretele de înfrumusețare ale rusoaicelor

Secretele de înfrumusețare ale rusoaicelor - revista travelandbeauty.ro

Rusoaicele sunt cunoscute în lume pentru chipul lor de păpușă, cu tenul impecabil, ochii de obicei albaștri și buzele pline. Mari amatoare ale machiajului, rusoaicele țin totuși și la rețetele lor de înfrumusețare naturiste. Travel and Beauty îți dezvăluie câteva dintre ele.

  1. Banya

Pentru a contracara efectele nocive ale climei reci și a avea o piele sănătoasă, femeile, și nu numai, aleg să meargă cel puțin o dată pe săptămână la banya. Spre deosebire de saună, banya presupune șederea într-o încăpere foarte fierbinte, dar cu aer umed. Când simți că aburii te moleșesc, te muți într-o piscină cu apă rece. Apoi reiei procesul de câte ori dorești. Scopul nu este să stai cât mai mult în baia de aburi, ci să alternezi fierbinte cu rece, iar la final, să aplici un tratament suprinzător: „biciuirea” cu o legătură de mlădițe de mesteacăn sau alte plante cu efecte benefice pentru piele. Rolul acestui ritual este acela de exfoliere și stimulare a circulației sanguine. Astfel, prin șederea în camera cu aburi mușchii se detensionează, prin transpirație se elimină toxinele din organism, iar biciuirea pune sângele în mișcare, ajutând la refacerea pielii și oferind o stare de bine generală. Nu-i așa că te-am făcut curioasă?

  1. Masajul facial

Ca și japonezele, rusoaicele sunt de părere că masajul facial are un rol crucial în menținerea unui ten sănătos și frumos. În lipsă de timp, masajul poate fi înlocuit de câteva palme în obraji, pe frunte și gât pentru stimularea circulației și detensionarea mușchilor. Și în plus, nimic nu e mai atrăgător decât un obraz îmbujorat, nu-i așa?

  1. Creme pe bază de cătină

Cum frigul este inamicul numărul unu al tenului lor, rusoaicele sunt foarte grijulii în alegerea cremelor pentru față. Foarte apreciate sunt cremele cu extracte naturale din plante precum cătina, cu efect antioxidant și emolient, mușețelul, bun adjuvant în tratamentul acneei sau gălbenelele, recomandate pentru tratarea cuperozei și pentru o piele fină.

  1. Ouă

Nici un ritual de înfrumusețare nu este complet fără etapa îngrijirii părului. O mască dintr-un gălbenuș de ou, două linguri de ulei de măsline, o lingură de miere și una de zeamă de lămâie aplicată pe păr timp de o oră și urmată de o șamponare normală, face părul mătăsos și strălucitor.

Tot pentru a evita deteriorarea părului, acesta se usucă natural, uneori împletit, pentru o ondulare cât mai neagresivă.

 

Sperăm că te-am făcut curioasă și scrie-ne dacă ai testat vreunul dintre ritualuri!

Mă hrănesc cu poveștile oamenilor și îmi place să interacționez cu copiii, de la care cred că avem foarte multe de învățat despre noi înșine. În timpul liber cochetez cu acuarelele și visez la grădini veșnic verzi.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.