Mihaela Mihăescu este un cunoscut hair stylist și make-up artist din România.
Are peste 17 ani de experiență în domeniul hair stylingul și peste 12 în cel al make-upului. În trecut, a absolvit o academie pentru hair styling din Florența.
Aceasta lucrează cu vedete precum Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva, Bianca Sârbu, Adina Halas, având de asemenea diverse colaborări în televiziune, în cadrul unor emisiuni precum Vorbește lumea, X Factor, Antena Star.
Mihaela Mihăescu a acceptat să ofere prin intermediul revistei Travel&Beauty o serie de sfaturi de îngrijire a părului.
Toate femeile își doresc un păr frumos și sănătos, dar nu este deloc simplu să avem un păr care să arate întotdeauna bine. Fiecare doamnă ori domnisșoară trebui să aibă o retină de îngrijire a părului, pe care să o respecte cu strictețe. În acest fel, rezultatele nu vor întărzia să apară.
Femeile trebuie să fie informate în legătură cu îngrijirea părului.
Întotdeauna, informația aduce putere. Sunt multe femei care nu sunt informate în ceea ce privește îngrijirea scalpului ori a firului de păr.
„Pe mine chiar mă doare chestia asta, pentru că fac cu mare pasiune tot ceea ce fac și imi place să dau informația mai departe, ca toate domnișoarele sau doamnele să înțeleagă exact la ce folosește un produs, nu doar să îl cumpere. Trebuie să știm că de la o anumită vârstă nu mai producem acid hialuronic și colagen și dacă nu avem grijă de aceste două componentw, normal că va apărea căderea părului, acesta se va usca și își va pierde elasticitatea” – afirmă stilistul Mihaela Mihăescu.
Șamponul cu sulfați, inamic pentru păr
Stilistul Mihaela Mihăescu a atras atenția că alegere șamponului este un pas foarte important în îngrijirea firului de păr.
„În primul rând, trebuie să avem grijă de scalp. Ca să avem un scalp sănătos, trebuie să ne spălăm pe cap cu un șampon care să nu conțină sulfați. Sulfatul usucă, curăță în profunzime, dar acolo unde nu este cazul să curețe așa de profund, nu avem voie să îl folosim. Șamponul cu sulfat se recomandă în cazul în care avem un sebum excesiv, dar nu trebuie abuzat: ar trebui să fie folosit, în acest caz, o data la două spălări” – a adăugat Mihaela Mihăescu.
Unde găsim șampoane fără sulfați?
„Din păcate, ceea ce găsim pe piață, în supermarket, conține sulfat. Vă recomand să mergeți la plafar ori în farmacii să cumpărași șampon fără sulfat. Puteți găsi șampoane fără sulfat și în saloanele de frumusețe, sunt mai scumpe, dar conținutul acestora este mai atent selectat. În cazul șampoanelor din saloane, găsim și vitamine, și de provine diferența de preț. Multe femei mă întreabă: de ce în salon dau un million pe un șamponm iar în farmacie dau 20-30 de lei? Tocmai pentru că producătorii introduc, în componența acestor șampoane, elemnte de hidratare. Nu doar vindem, ci vindecăm părul” – a precizat Mihaela Mihăescu.
Sfaturi pentru un păr sănătos: pieptănarea, spălarea corectă și o cură de vitamine
„Firul de păr conține vitamine, apă, keratină și protenine. Se consideră că proteinele, apa și vitaminele ni le luăm din alimentație. Dacă una dintre aceste componente dispare, atunci părul devine tern, își pierde din elasticitate. Proteina lichidă o putem cumpăra de la farmacie, keratina lichidă se găsește atât la plafar cât și în saloanele de coafura. Se recomandă ca săptămânal, părul să primească un aport de keratină și proteine și, de asemenea, se recomandă și anumite vitamine pentru păr, administrate pe cale orală” – a explicat Mihaela Mihăescu.
Aceasta are și o recomandare pentru doamne și domnișoare: ” Să vă pieptănați dimineața și seara. Prin pieptănare, se face un fel de masaj al scalpului, se stimulează vasele capilare și, în acest fel, are loc o oxigenare perfectă. În acest fel, vasele de sânge nu vor retrage de la bulbi și nu o să mai cadă părul. Pieptănarea părului ajută foarte mult!” – a sugerat Mihaela Mihăescu.
Deci, în concluzie, trebuie să fim atente la trei elemente esențiale pentru a avea un păr sănătos: pieptănarea părului, spălarea lui corectă și apoi o cură de vitamine pentru lungime.
Rețeta unei măști de hidratare a părului
O variantă de hidratare intensă a părului o puteți obține acasă – a explicat stilistul Mihaela Mihăescu.
„Proteinele se obțin din gălbenus de ou și lapte, vitaminele se regăsesc în uleiul de măsline, de argan ori de cocos. O mască foarte bună se prepară asfel: un gălbenuș de ou, o cană de lapte pe care o vom încălzi (cât putem să ținem degetul în lichid), în care vom adăuga scorțișoară (care are rolul de a deschide cuticula firului de păr, ca acesta să primească ceea ce I se oferă). Se adaugă, apoi, ulei (de cocos, măsline sau argan). Amestecăm această compoziție călduță pe toată lungimea părului, inclusiv pe scalp. Se acoperă părul cu o cască, peste aceasta se așează un prosop și se păstrează timp de cel puțin o jumătate de oră”, a declarat Mihaela.
„Eu recomand clientelor mele să doarmă cu acest amestec pe păr. Apoi părul se spală și se adaugă o mască profesională. Recomand acest procedeu o dată pe săptămână. La un păr foarte degradat, este nevoie de acest tratament cel puțin de două ori pe săptămână” – a adăugat stilista.
„Insist să vă aplicați masca pe lungimea părului, pentru că masca este un must-have, ea închide cuticula. Dacă lăsăm cuticula nesigilată, atunci vom avea un fir de păr vulnerabil. Este posibil să piardă ceea ce are în el. Anume proteine, vitamine și, totodată, este vulnerabil să primească ceea ce este afară – poluare, umiditate, acarieni, praf, etc. ” – a mai spus Mihaela Mihăescu.
„Sunt foarte puține persoane care se piaptănă înainte de a se spăla pe cap. Este indicat să facem acest lucru, în special pentru a evita încurarea părului. Mai ales părul fin se încurcă foarte tare” – a explicat stilistul Mihaela Mihăescu.
Ea s-a referit, totodată, la importanța unei măști de păr, comparative cu balsamul.
„Masca de păr este foarte importantă, nu balsamul. De fapt, balsamul conține foarte multă glicerină, iar glicerina este o iluzie optică. De asemenea, măștile din comerț sunt pline de glicerină și au mai puține vitamine A și E. E doar impresia că avem un păr fin, însă nu aducem niciun aport firului de păr doar cu această glicerină” – a explicat Mihaela Mihăescu.