Ciorbă de legume? Iar? Când ai mâncat ultima oară o supă cremă sățioasă? Uite o rețetă clasică de supă cremă de ciuperci cu o mică surpriză! Nu le spune invitaților ingredientul secret și lasă-i să încerce să ghicească de ce e supa atât de catifelată.
Ingrediente
O jumătate de țelină
2 cepe
2 linguri de unt
2 linguri ulei
800 grame ciuperci
4 căței de usturoi
1 litru supă de legume
200 ml lapte
500 grame smântână
250 grame Brie, fără coajă
Ienibahar
Sare și piper
Mod de preparare
Uleiul și untul le pun într-o cratiță. După ce se încing, adaug ceapa și țelina tăiate mărunt și le călesc timp de 5 minute.
Adaug ciupercile feliate și acopăr cu un capac. Când ciupercile încep să lase zeamă, adaug cățeii de usturoi zdrobiți.
Aștept ca ciupercile să-și reducă volumul înainte de a adăuga supa de legume.
Amestec și aduc la punctul de fierbere. Adaug laptele, smântâna și un praf de ienibahar. Când amestecul dă în clocot, îl transfer într-un blender și pasez până obțin o textură omogenă. Uneori însă am poftă să simt bucățele de cipuerci, așa că pasez amestecul mai puțin.
Torn apoi supa înapoi în cratiță și adaug brânza Brie tăiată cubulețe. Las la foc mic în jur de 10 minute, cât să se topească brânza.
O servesc caldă, cu mărar presărat și crutoane.
Pentru un plus de gust, pot tăia niște felii de baghetă pe care le stropesc cu puțin ulei și le tăvălesc prin usturoi pisat. Le dau la cuptor preț de 5 minute, cât să se rumenească, iar când le scot, rad puțin cașcaval sau parmezan deasupra.
Crocante și delicioase, fac pereche minunată cu supa cremoasă.
Este o supă cu un parfum inconfundabil, care îmi alungă frigul din oase.
Poftiți la masă!