Conopida, una dintre principalele legume cu care toamna ne răsfață, conține o mulțime de nutrienţi esențiali pentru sănătatea organismului.
Este bogată în vitamina C, acizi folici, fibre şi carbohidrați.
Pane, gratinată, în supă sau la cuptor sunt doar câteva dintre modalitățile în care se consumă această legumă.
O poți păstra între 2 şi 5 zile în congelator, în locuri în care temperatura este foarte scăzută sau la frigider într-o pungă, astfel încât să poată respira.
De preferat, este să fie consumată cât mai repede, proaspătă, imediat după cumpărare.
Iată o rețetă de supă cremă de conopidă, gustoasă şi hrănitoare, ideală în sezonul rece.
Ingrediente de care ai nevoie:
-1 conopidă mică
-1 ceapă mică
-1 morcov-2 cartofi
– mărar şi pătrunjel proaspete
– sare, piper
– 2 căței de usturoi
– puțin ulei
Cum procedezi:
Speli bine conopida şi o porționezi în mai multe bucheţele.
Călești ceapa tocată mărunt,morcovul tăiat rondele şi cartofii cubulețe.
Adaugi usturoiul pisat, sare şi piper şi câteva căni deapă.
Fierbi totul la foc mediu până când apa începe să clocotească.
Adaugi conopida şi mai torni apă pentru a acoperi toate legumele.
Le lași la fiert aproximativ 20 de minute până când conopida s-a înmuiat.
Mixezi compoziția în blender.
La final, toci mărarul şi pătrunjelul şi le presari pe deasupra.
Supa cremă de conopidă poate fi servită cu crutoane sau cu puțin parmezan.