Travel & Beauty

Supă cremă de cartofi dulci cu ghimbir

Este încă toamnă şi tarabele pieţelor sunt înţesate de fructe şi legume de sezon. Una dintre legumele extrem de apreciate în această perioadă este cartoful dulce.

Pe lângă aroma şi gustul aparte, cartoful dulce are o serie de beneficii pentru sănătate: bogat în calciu, acid folic, vitamina C și are un indice glicemic scăzut. Îl poţi consuma copt sau în supă.

Iată o reţetă de supă cremă de cartofi dulci cu ghimbir, ideală pentru a fi savurată în zilele friguroase

Ingrediente de care ai nevoie:

– 3 cartofi dulci mari, tăiați cubulețe
-o bucată de ghimbir, rasă
-1-2 cepe mici
-2 morcovi
-100 mililitri de smântână pentru gătit (opțional) sau ulei de măsline
-sare
-piper după gust, jumătate de linguriță de chimen , 1/4 linguriță de ardei iute

Cum trebuie să procedezi:

Fierbi legumele tăiate cubulețe până când se înmoaie. Adaugă condimentele și ghimbirul ras.

Atunci când totul este gata, strecoară legumele pe care le vei pasa cu un blender, iar zeama o vei păstra într-un alt vas.

Adaugă apoi zeama până când supa capătă consistența dorită.

La final poți adăuga smântâna până când se omogenizează şi obţii o compoziţie cremoasă şi extrem de fină. În locul smântânii poți pune puțin ulei de măsline.

În combinaţie cu ghimbirul, sursă importantă de minerale, supa cremă de cartofi dulci este un veritabil medicament.

O poţi servi caldă, cu pâine prajită sau crutoane.

Poftă bună!