Azi vă propunem o supă cu o aromă specială, gustoasă, sănătoasă şi uşor de preparat! Vedeta zilei este bobul de mazăre, care pe cât este de mic, pe atât e de bogat în minerale, vitamine şi antioxidanţi! În plus, conţine un număr relativ scăzut de calorii, deci e prietenos şi cu silueta noastră!
Putem spune chiar că mazărea concurează cu brio la titlul de una dintre cele mai hrănitoare legume din grădina!
O poţi savura în numeroase feluri precum supa cremă de mazăre, de care ne vom ocupă azi, pe îndelete.
Ingrediente:
2 cartofi mari
o ceapă medie
400g mazăre congelată
o rădăcina de ţelină
sare şi piper, după gust
600 ml supă de pui/de legume
o linguriţă de ulei de măsline
iaurt/smântână
pătrunjel, pentru decorat
Mod de preparare:
În uleiul sau untul încins se căleşte ceapa tocată mărunt până se înmoaie. Se adaugă restul legumelor (mazărea, ţelină şi cartofii tăiaţi cubuleţe) se acoperă cu supă de pui (sau apă) şi se lasă la fiert cca 20 de minute. Se condimentează cu sare şi piper negru, după gust.După ce au fiert legumele, se scot, se scurg şi se pasează bine cu un blender vertical. Se păstrează zeamă, care se poate adaugă treptat în blender până se obţine consistentă dorită.
Se amestecă bine apoi se ornează cu câteva fire de pătrunjel sau câteva frunzuliţe de mentă.
Supă de mazăre pe poate servi alături de smântână şi/sau crutoane.