Supa de mazăre este un fel delicios de mâncare, ideal pentru zilele friguroase de iarnă. Astfel, cu ingrediente sănătoase, puteți avea în farfurie o sursă valoroasă de proteine. În plus, nutriționiștii spun că această supă luptă împotriva răcelii, reumatismului și toxinfecției alimentare. Cimbrul dă gust mâncării, dar este un condiment cu multiple calități medicinale, fiind de mare ajutor în bolile sezonului rece.
Supa de mazăre cu cârnați și cimbru nu este complicat de făcut. Puteți să o preparați în cantitate mai mare, astfel încât să o aveți la îndemână timp de două zile. Este hidratantă și reprezintă o sursă bogată de minerale.
De ce aveți nevoie pentru prepararea ei:
doi morcovi
o ceapă
50 g unt
o rădăcină pătrunjel
o lingură făină
sare, piper după gust
o cutie de mazăre (aproximativ 300 de g)
Cum se prepară:
Tăiați legumele cubulețe și apoi le puneți pe foc, într-o tigaie cu unt. După ce le-ați înăbușit, timp de câteva minte, adăugați făina.
Separat, puneți 2 litri de apă la fiert, într-o oală. Cînd apa începe să dea în clocot, adăugați legumele, sare și piper după gust.
Lăsați oala pe foc timp de aproximativ o o oră.
Separat, preparați cârnații și taiați-i feliuțe.
Adăugați mazărea și cârnații și mai păstrați oala pe foc încă o jumătate de oră.
La final, adăugați cimbru verde și pătrunjel proaspăt.
Miroase minunat, nu?