Travel & Beauty

Tajine de pui cu măsline, o specialitate marocană

Vrei să îţi surprinzi familia cu un fel de mâncare exotic? Încearcă: Tajine de pui cu măsline, o specialitate marocană.

Aceasta este o tocăniţă foarte aspectuoasă şi gustoasă, dar şi foarte ușor de preparat.

Pentru realizarea acestei rețete este indicat să îţi echipezi vesela cu un vas din lut ars cu capac conic (tajine). Denumirea anumitor preparate marocane provine de la vasul de lut în care au fost fierte. Vasele de tipul acesta erau folosite pentru a fierbe lent carnea, într-un mod cât mai puțin costisitor.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru preparare puiului cu măsline în vasul tajine:

– 250 de grame de piept de pui dezosat
– 1 ceapă
– 4-5 căței de usturoi
– 3-4 roșii
– 100 de grame de măsline fără sâmburi
– 1 linguriță de curry, una de ghimbir și o alta de ardei
– sare
piper
– ulei de măsline
– ½ pahar de vin alb
-½ cană de apă

Cum procedezi:

Tai pieptul de pui cubulețe şi îl condimentezi cu sare, piper şi amestecul de ierburi aromate.

Toci mărunt ceapa şi usturoiul şi le pui în vasul tajine la foc mic fără capac.

Adaugi ulei de măsline şi le lași să se înmoaie şi să se rumenească. Apoi torni peste ele paharul cu vin, iar după câteva minute adaugi pe rând, pieptul de pui, măslinele, roșiile tăiate cubulețe şi paharul cu apă.

Amesteci ușor toate ingredientele şi pui capacul vasului.

Lași la foc mic timp de 40 de minute.

Puiul preparat în vasul de lut poate fi servit cu cartofi copți, cu orez sau couscous.

În tradiția berberă, alături de couscous se va servi întotdeauna un pahar de lapte bătut sau ceai de mentă, „whiskey-ul marocan”, îndulcit cu un cub de zahăr.

Beduinii, locuitorii deșertului adaugă în acest preparat delicios fructe uscate precum curmale, prune sau caise, conferind o aromă extrem de aromată felului de mâncare.

Savurează la tine acasă delicatele arome ale bucătăriei marocane, pregătind tajine de pui cu măsline.