fructe, una dintre cele mai simple rețete de tartă din bucătăria franțuzească. O poți prepara cu diverse fructe, în funcție de sezon sau de preferințe (mere, pere, piersici etc.).
Pentru pregătirea acestui desert este recomandat să folosești o tavă de tartă.
Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:
– 1 pachet de aluat pentru foietaj
– 2 linguri de unt
– 2 linguri de zahăr
– coajă de lămâie
– zeama de la o lămâie
– scorțișoară sau nucșoară
Cum trebuie să procedezi:
Curăţă merele, scoate-le sâmburii şi taie-le în felii (sub formă de clini) potrivite. Așează-le în tava de tartă, stropește-le cu zeamă de lămâie, presară coaja de lămâie, scorțișoară sau nucșoară şi dă-le la cuptorul, în prealabil încălzit, timp de 10 minute. Între timp topește untul şi amestecă-l cu zahărul. După 10 minute toarnă compoziția rezultată (din unt şi zahăr) peste mere, iar deasupra pune aluatul de foietaj. Aranjează-l după forma tăvii şi lasă câțiva centimetri în plus astfel încât să se acopere bine marginile tartei. Înțeapă cu furculița din loc în loc.
Introdu tava în cuptor şi las-o aproximativ 40 de minute până când aluatul începe să se rumenească ușor, fără a se arde. Scoate tava din cuptor şi lasă tarta să se răcească în jur de 10 minute. Cât încă este caldă, desprinde marginea tartei cu un cuțit, acoperă tava cu o farfurie întinsă şi răstoarnă tarta.
Desertul poate fi servit cu un pahar de iaurt.
Bon Appetit!