Travel & Beauty

Top 4 obiective turistice din județul Botoșani de descoperit împreună cu familia

Județul Botoșani, situat în partea nord-estică a ţării, îşi întâmpină vizitatorii cu o serie de muzee memoriale ale celor mai importanți oameni de cultură (Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga sau Ştefan Luchian), dar şi cu obiective naturale demne de toată atenția.

Iată câteva dintre locurile cu care județul se mândrește

În centrul vechi din orașul Botoșani te încântă clădirile vechi din secolele XVII-XVIII, cu fațade decorative diverse: Casa Sion, Casa Goilav, Casa Ventura, Casa Sofian sau Casa Sommer. În Casa memorială Grigore Antipa, construită în stil eclectic francez,  ai ocazia să vezi obiectele documentare şi personale ale celui mai mare biolog roman.

Dacă te afli în județul Botoșani vizitează secțiile Muzeului Județean, răspândite în diverse colţuri ale județului: în orașul Botoşani – Muzeul de Istorie, Muzeul de Etnografie, Casa memorială Nicolae Iorga, Galeriile de artă „Ştefan Luchian”, în Dorohoi – Muzeul de Științele Naturii, Muzeul Memorial George Enescu, iar în Săveni – Muzeul de Arheologie.

Casa Memorială Mihai Eminescu din Ipotești, sursă: turistderomania.ro

Un obiectiv de o mare însemnătate al județului pe care nu trebuie să îl ratezi este Casa memorială Mihai Eminescu, din comuna Mihai Eminescu, satul Ipotești, iar la câțiva kilometri de sat – Lacul cu Nuferi.

În localitatea Stâncești din apropierea orașului Botoșani poți ajunge la cetățile traco-getice cu tezaure îngropate în măruntaie pământului, vestigiu istoric important, dar puţin explorat.

Localitatea Vorona te așteaptă să vizitezi Muzeul de Măști Populare Țugui Gheorghe, loc în care se găsesc zeci de măști, unele vechi de 30-40 de ani, altele mai recente. În apropierea localității Vorona descoperi Rezervația Naturală Pădurea Vorona, arie protejată de interes național de tip floristic şi faunistic.

Bălțile Siretului, sursă: informații-romania.ro

Rezervația botanică Bălțile Siretului din comuna Bucecea găzduiește specii rare de faună şi floră sălbatică. Din Bucecea urcă dealul Călineștilor ca să ajungi la Conacul Miclescu, vechi de peste 300 de ani. Pereții interiori ai conacului sunt tapisați cu tablouri, iar camerele şi saloanele decorate cu vase chinezești, franțuzești sau maure.

O vizită în județul Botoșani este recomandată unei familii pasionată de istorie și noi provocări!