Travel & Beauty

Top 5 activități pentru copii în Roma

Roma este un oras fascinant, un muzeu în aer liber, ale cărui străzi ai putea să le explorezi la nesfârșit. Ce ne facem însă când mergem în vacanță cu cei mici? Pentru că aceștia la un moment dat, se vor plictisi de văzut ruine, biserici și monumente, oricât de interesante ni se par nouă adulților.

Iată o listă cu activități alternative pentru copii:

  1. Muzeul Copiilor – Explora

Muzeul este dedicat copiilor cu vârste între 0 și 12 ani și se întinde pe o suprafață de 8.000 mp. Acesta este foarte bine structurat, având jocuri și activități pentru toate vârstele. Pentru bebeluși există numeroase zone senzoriale pe care le pot explora în voie. Explora este foarte ofertant și pentru copii de peste 3 ani, pentru aceștia existând nenumărate variante: pompe de apă, jocuri de rol, jocuri de logică, scripeți etc. Există chiar și o cabină de comandă de unde cei mici pot conduce singuri un metrou; șinele suspendate se întind pe toată suprafața muzeului, iar trenul poate fi controlat de către copii.

Bilete: Bebelușii până în 12 luni au acces gratuit

Copii până în 3 ani – 6 EURO

Copii peste 3 ani și adulți – 8 EURO

Vizita durează o oră și 45 de minute și este recomandat să vă informați în prealabil în privința orarului de vizitare al muzeului. Muzeul este închis în fiecare zi de luni.

Curtea muzeului este și ea una foarte generoasă, centrul de interes fiind tiroliana din centrul acesteia. Nu este foarte lungă, însă este suficientă pentru ca cei mici să facă nenumărate ture și salturi. Accesul în grădină este gratuit.

Explora este situat în zona Piazza del Popolo, accesul fiind facil atât pe jos, cât și cu mijlocele de transport în comun (metrou A, stația Flaminia).

  1. Grădina Zoologică – Bioparco

În apropiere de Explora, în cadrul parcului Villa Borghese găsiți Grădina Zoologică, Bioparco di Roma. Grădina zoologică este extrem de verde, cu suprafețe foarte mari destinate diverselor specii de animale. Urmăriți pe site-ul Bioparco diversele evenimente pe care le organizează și nu uitați să faceți rezervare online pentru ele. De exemplu, în fiecare zi la ora 12, copii o pot hrăni pe Sofia, elefantul asiatic al parcului sau în fiecare duminică cei mici pot mângâia sau atinge diverse specii de animale, insecte sau reptile.

Bilete: gratuit pentru copiii ce au până într-un metru întălțime

13 EURO pentru cei de peste 1 m înălțime și cu vârsta de maxim 10 ani

16 EURO pentru copiii de peste 10 ani și adulți

În cadrul Bioparco sunt nenumărate locuri de joacă și câteva restaurante unde se poate lua masa, deși alternativele alimentare sunt relativ limitate. De asemenea, există un tren cu care se poate vizita întreg parcul și care face mereu deliciul celor mici (prețul este de 1.5 EURO/ persoană).

Se poate ajunge extrem de ușor la Bioparco: cea mai simplă metodă ar fi cu metroul A, coborârea fiind la stațiile Flaminia sau Spagna și apoi la pas, prin superba Villa Borghese.

  1. Muzeul jocurilor video – Vigamus

Vigamus este destinația perfectă pentru copiii și adolescenții pasionați de jocuri video și, de ce nu, și pentru părinții lor. O parte a muzeului prezintă istoria jocurilor, de la prima consolă Magnavox Oddyssey până la cele mai recente lansări. Partea interactivă a Vigamusului pune la dispoziție vizitatorilor computere cu ultimele jocuri lansate (acestea fiind updatate săptămânal), dar și o zonă cu arcade sau console clasice, cum ar fi Pac Man sau Space Invaders pentru nostalgici.

Muzeul organizează permanent evenimente sau expoziții temporare, așadar înainte de vizita intrați pe site-ul Vigamus sau pagina de Facebook. De exemplu, până la finalul anului 2017, fiecare zi de marți sau joi este dedicată realității virtuale, astfel ca în sala special amenajată Oculus Room veți putea testa jocul preferat într-o manieră total inedită.

Bilete: gratuit pentru copiii până în 5 ani

5 EURO pentru copiii între 5-14 ani

8 EURO pentru copiii peste 14 ani și adulți

La Vigamus se ajunge ușor cu metroul A, stația Lepanto, iar apoi la pas încă 10 minute.

  1. Luneur Park

Luneur este un parc de distracții recent renovat și reproiectat din temelii, ce se adresează copiilor între 0 și 12 ani. Pe lângă roata panoramică, mașinuțe, trenuri și alte distracții pentru cei mai mici sau mai mari, există foarte multe spații verzi, extrem de bine întreținute. De altfel, întregul parc este foarte curat, iar personalul este bine pregătit și amabil. Un alt detaliu foarte important pentru siguranța celor mici este că absolut toate echipamentele din cadrul Luneur sunt de ultimă generație.

În cazul în care vi se face foame puteți servi masa la pizzeria din cadrul parcului. Nu va așteptați însă la o experiență culinară memorabilă.

Înainte de a vizita parcul, interesați-vă de program. De exemplu, pe perioada verii, din cauza căldurii,  acesta se deschide doar începând cu orele 18:00, însă, cel mai probabil din toamnă, va avea program pe tot parcursul zilei.

Bilete: acces parc (fără echipamente) – 2,5 EURO (avantajos în cazul în care doar îi însoțiți pe cei mici)

acces parc (cu echipamente, nelimitat) – 15 EURO (oferta este momentan valabilă doar pe perioada verii, însă sperăm că va deveni una permanentă).

Luneur Park se situează în Roma și se poate ajunge relativ ușor la destinație cu ajutorul mijloacelor de transport în comun. Din păcate, nu există stație de metrou în apropierea parcului.

  1. Cinecitta World

Este un parc de distracții, atât pentru copii, cât și pentru adulți, localizat în Cinecitta, sediul cinematografiei italiene. De altfel, întreg parcul este dedicat cinematografului și televiziunii, diversele zone ale parcului făcând referire la aceastea. Astfel, veți putea găsi secțiuni dedicate Romei Antice și filmelor dedicate acestei perioade, western-urilor sau filmelor de aventuri, gen Indiana Jones. În zona dedicată copiilor veți găsi chiar și faimoasele ceșcuțe, gen Disney.

Pe tot parcursul zilei sunt fel de fel de spectacole, unele mai reușite, altele mai puțin, însă ele vă vor da răgazul unei scurte pauze de la aglomerația din zona atracțiilor. Cum este și firesc într-un parc dedicat cinematografului, puteți viziona și filme sau desene animate, însă toate sunt dublate în limba italiana.

Restaurantele și cafenelele din parc merg și ele pe acceași linie, purtând denumiri sugestive: Charleston Club (cel mai elegant restaurant de tip pizzerie, cu prețuri însă pe măsură), Saloon sau American Bar (amintind de epoca prohibiției americane).

Bilete: gratis pentru copii sub 1 m

Pentru copii de peste 1 m și până în 10 ani – 19 EURO

Pentru copii de peste 10 ani și adulți – 24 EURO

În cazul în care doriți să evitați cozile, se poate cumpara un Fast Pass (Salta Coda) ce costă 13 EURO, dacă este cumpărat online, acesta costând 15 EURO dacă este cumparat de la casa de bilete. Înainte de a-l cumpara, verificați pentru ce atracții este valabil.

Puteți ajunge la Cinecitta World cu ajutorul unui autobuz dedicat acestei rute ce se poate lua din zona Termini, prețul biletului fiind de 10 EURO dacă este cumparat online sau de 12 EURO în cazul în care este cumparat direct din autobuz. Pe lângă prețul mai mic, biletele cumpărate online au prioritate în caz de aglomerație. Alternativ, puteți apela și la autobuzele Cotral, însă acestea nu au puncte de plecare din centrul Romei.

 

 

Autor: Macrina Vendlinger