Travel & Beauty

Tortilla cu spanac

Spaniolii au gusturi deosebite atunci când vine vorba de mâncare. Unde altundeva putem găsi omletă cu cartofi şi cu o mulţime de alte legume şi condimente? Farmecul bucătăriei spaniole, în afară de faptul că este sănătoasă, este că se bazează mult şi pe improvizaţie și imaginație. Poţi mixa o mulţime de ingrediente, cu un minim efort!

Tortilla este un fel de omletă care se prepară rapid la care poți să adaugi legume, chorizo, ton sau orice altceva mai găseşti prin frigider. Cea despre care va povestim azi, cu spanac, este cu bună și pentru vegentarieni.

O poţi servi caldă sau rece,  atât la mic dejun, prânz cât şi la cină!

Iată cum se prepară:

Ingrediente

500 g cartofi

5 ouă mari

1 ceapă

5 linguri ulei de măsline

400 grame spanac proaspăt

sare şi piper după gust

Mod de preparare

Spălăm spanacul cu apă rece, apoi îl opărim timp de 2-3 minute în apă cu sare, după care îl scurgem bine.

Curăţăm şi tăiem cartofii felii, apoi îi punem la fiert maxim 7 minute. În timp ce cartofii fierb,  taie şi căleşte ceapă în 2 linguri de ulei, până capătă o culoare uşor aurie. Adaugă cartofii bine scurşi şi căleşte-i împreună cu ceapă maxim 10 minute.

Bate ouăle cu sare şi piper împreună cu spanacul fiert, într-un vas separat. Toarnă ouăle și spanacul peste cartofi şi amestecă totul apoi dă focul mic şi lasă să se omogenizeze.

Întoarce toată compoziţie pe partea cealaltă, exact ca pe o clătită, fără să o rupi. Lasă-o încă vreo 2-3 minute să se rumenească şi pe partea această. Gata! Buen provecho!