Luna septembrie este prima lună a toamnei, soarele este în continuare cald și luminos, însă temperaturile încep să scadă ușor de la o zi la alta.
Pentru a depăși mai ușor nostalgia după anotimpul verii, revista Travel and Beauty vă recomandă trei tipuri de ceaiuri care să vă încălzească sufletul și imaginația.
Ceaiul de busuioc
Busuiocul are nu numai o aromă încântătoare, ci ne poate aduce multiple beneficii ale sănătății. Planta considerată un simbol al dragostei ajută la prevenirea atacului de cord și menține controlul asupra tensiunii arteriale. De asemenea, busuiocul ajută la întărirea sistemului imunitar și este recomandat în cazul problemelor respiratorii.
Pentru o digestie mai bună, puteți bea de 3-4 ori pe săptămână câte o cană de ceai de busuioc.
Ceaiul de măceșe
Este extrem de cunoscut faptul că măceșele sunt extrem de bogate în vitamina C, de aceea o cură cu această plantă minune este recomandată în perioada de tranziție între două anotimpuri, când este necesară creșterea imunității. Măceșele sunt un excelent tonic și ajută la fixaarea calciului în oase. Totodată, acestea ajută la reduerea nivelului de stres resimțit de organism și sunt extrem de folositoare în prevenirea alergiilor.
Este bine de știut de asemenea că substanțele antiinflamatorii ce se regăsesc în măceșe împiedică degradarea cartilajelor din articulații.
Ceaiul de cătină
Frunctele de cătină conțin o sursă importantă de vitamina E, C, B1, B2. O cură cu cătină este recomandată în multiple afecțiuni precum astenii, boli hepatice dar și de boli ale pielii.
Cătina are efecte antiîmbătrânire și antiinflamator, gustul său este acrișor și efectele sale pot fi resimțite de îndată în cazul răcelilor sau gripelor.
Țineți minte:
- ceaiul de plante se infuzează vreme de 8-10 minute în apa ce are o temperatură de 95-100 grade Celsius.
- acesta nu trebuie băut atunci când este ferbinte pentru că irită esofagul.
- dacă ceaiul își schimbă culoarea, înseamnă că acesta s-a oxidat și nu mai trebuie băut.