Trucuri japoneze de înfrumusețare

Cum te distrezi singură de Valentine’s? - travelandbeauty.ro

Japonia este o țară remarcabilă nu doar prin progresele tehnologice, cultura și accentul pus pe educația populației sale, ci și prin preocuparea față de un stil de viață sănătos. Iar acest aspect se reflectă și în ritualurile de înfrumusețare ale japonezelor. Travel and Beauty îți dezvăluie câteva dintre „secretele” tenului impecabil al japonezelor.

Deși este al doilea cel mai mare consumator de cosmetice în lume, după Statele Unite, nu este tocmai o surpriză faptul că Japonia este mai preocupată de produsele de îngrijire decât cele de machiaj. Japonezele sunt recunoscute pentru simplitatea, subtilitatea și naturalețea chipurilor delicate atent îngrijite. Iar cu așa un ten „de porțelan” nici nu vedem de ce s-ar mai preocupa de machiaj.

Dar asta nu înseamnă nicidecum că ritualurile de înfrumusețare ale japonezelor le-ar lua mai puțin timp. Din contră!

  1. Ești ceea ce mănânci

În filosofia asiatică, frumusețea nu se rezumă la aplicarea unor formule pe piele. Așadar, o piele sănătoasă începe cu alimentația potrivită. O dietă bogată în legume, pește și alge oferă un bun punct de pornire pentru o piele sănătoasă și radiantă.

  1. Exfolierea este pasul numărul unu

Orice baie începe cu o exfoliere temeinică. Odată îndepărtate celulele moarte, pielea respiră mai bine și orice alte tratamente vor fi absorbite mai ușor, îmbunătățindu-i structura.

  1. Ingrediente naturale

Un principiu important în cosmetica asiatică este acela de a nu pune pe piele ceva ce nu am mânca. Așadar, uleiuri, extracte din plante, ceaiuri, sunt folosite cu precădere în igiena și înfrumusețarea gingașelor japoneze.

  1. Frumusețea este un ceremonial

Un tratament complet presupune nu mai puțin de zece pași urmați cu sfințenie! Japonezele încep cu demachierea, indiferent dacă folosesc sau nu machiaj, și folosirea unui ulei pentru curățare. Atenție, nu ulei mineral! Urmează curățarea cu un săpun delicat pe bază de extracte din plante și aplicarea unui exfoliant pentru îndepărtarea celulelor moarte. (Exfolierea se rezumă la una, două dăți pe săptămână). Pasul următor este un tonifiant hidratant, nu astringent precum cel preferat de femeile din țările vestice. Se aplică apoi o esență pentru un strat în plus de hidratare și un aspect strălucitor. Urmează un serum care tratează o problemă anume a tenului, cum ar fi petele, ridurile fine, cearcănele sau multe altele. Partea cea mai relaxantă este masca din țesut, îmbibată într-un tratament care hidratează intens. Știai că acest obicei datează din vremuri străvechi, când japonezele îmbibau fâșii de mătase în apă florală și le aplicau pe față? Pasul numărul 9, este o cremă hidratantă și ultimul, o cremă de protecție solară, cu factor 50! Japonezele știu că soarele este primul inamic al unui ten veșnic tânăr așa că își protejează pielea nu doar folosind creme, ci și evitând expunerea la soare.

  1. Azuki

Poate ai mai auzit de azuki prin rețete. Este fasolea roșie folosită în bucătăria asitică. Benefică nu doar în dietă, ci și în cosmetică, aplicată direct pe față printr-un masaj ușor, ajută la catifelarea pielii și uniformizarea culorii tenului.

  1. Ceai verde

Bogat în antioxidanți, ceaiul verde este consumat în cantități considerabile de-a lungul zilei și „presărat” și ca ingredient în produsele de îngrijire corporală.

  1. Ulei de camelie

Folosit din timpuri străvechi, acest ulei este foarte apreciat în lupta cu ridurile și este și un foarte bun hidratant.

  1. Făină de orez

Cu siguranță ai văzut creme cu acest ingredient. Rolul acestuia este acela de hrănire a pielii și adjuvant în tratarea cearcănelor. Pielea este mai luminoasă și catifelată datorită amidonului. Pentru un tratament simplu, poți păstra apa în care ai spălat sau fiert orezul și o poți turna în apa de baie sau o poți folosi pentru a te spăla pe față.

  1. Masaj facial

Japonezele cred cu tărie în beneficiile masajului facial, considerând că îmbunătățește circulația, detensionează mușchii și drenează limfa. Astfel, chipul se decongestionează și poți părea cu câțiva ani mai tânără! Atât de mult le place masajul facial, în special al ochilor, încât au și pietre special tăiate în acest scop.

  1. Pieptene de lemn

Părul strălucitor și sănătos se datorează atât folosirii de produse cât mai naturale pentru a nu-l agresa, cum ar fi pudră de alge, cât și folosirii unui pieptene de lemn, astfel ca uleiurile naturale produse de scalp să fie uniform distribuite pe întreaga lungime a firului de păr.

Mă hrănesc cu poveștile oamenilor și îmi place să interacționez cu copiii, de la care cred că avem foarte multe de învățat despre noi înșine. În timpul liber cochetez cu acuarelele și visez la grădini veșnic verzi.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.