Chiar și atunci când vine vorba de destinații de vacanță suntem diferiți, nu credeți? Majoritatea preferă un loc cu soare și mare pentru vacanța perfectă, alții preferă zonele montane sau orașele.
Există și o categorie de turiști, mică ce-i drept, care vânează locurile greu accesibile, extreme, în care nu-ti poți imagina o vacanță ca la carte.
Travel&Beauty a săpat adânc și a scos la lumină câteva locații de acest gen.
Favelele din America Latină
Cum îți sună o vacanță printre munți de gunoi, în cartierele rău famate de la periferia orașelor braziliene? Un turist normal ar spune pas, unui turist extrem probabil că îi sclipesc deja ochii și vrea mai multe detalii. Ei bine, prin Rio de Janeiro, se fac tururi prin așa zisele favelas, considerate încă destul de periculoase.
Nu doar Brazilia, ci și Columbia este celebra pentru cartiere rău-famate și periculoase.
În Medellin, orașul unde domnea Pablo Escobar, se fac tururi ghidate care te poartă prin cele mai rău-famate cartiere. Chiar dacă majoritatea au fost reabilitatea, nu-ți prea vine să rămâi acolo după ce a apus soarele.
La fel și în Buenos Aires, al doilea oraș ca mărime din America de Sud, după Rio de Janeiro.
Acest Paris al Americii Latine are o mulțime de atracții dar și câteva zone în care nici măcar localnicii nu pun piciorul.
Centrele de turism au o hartă în care sunt marcate zonele periculoase, să știi exact ce să eviți. Unii însă, exact asta caută – adrenalină, pericol, aventură, așa că ignoră avertismentele și se aruncă în mijlocul haosului.
Orașe-fantomă
Multe orașe abandonate își au loc de cinste pe harta exploratorilor de ciudățenii.
În SUA sunt foarte multe. Majoritatea au de-a face cu goana după aur” care a atras mii de oameni care sperau să se îmbogățească peste noapte.
Orașe care cândva aveau zeci de mii de locuitori au fost abandonate și transformate în obiective turistice care satisfac cerințelor celor mai pretențioși turiști alternativi.
Și în Europa ai să găsești o mulțime de asemenea locuri abandonate.
Dacă vrei să te aventurezi ceva mai departe îți recomandăm Kolmanskop. Acest faimos oraș fantomă se află tocmai în Namibia, în partea de sud a deșertului Namib. Orașul a fost părăsit în 1956, iar de atunci deșertul a acoperit încet în nisip, clădirile orașului.
Pădurea sinucigașilor
Dacă ești mai morbid din fire atunci poate te tentează o vizită în Pădurea Aokigahara, numită și Pădurea Sinucigașilor.
Aceasta se află în Japonia, la nord-vest de muntele Fuji, și este locul unde se descoperă anual în jur de 100 de cadavre ale celor care au decis să-și pună capăt vieții.
Pădurea a fost echipată cu niște camere de luat vederi la intrare și cu tot felul de pancarate cu mesaje pozitive care îți reamintesc că viața merită trăită.
CERNOBIL
„Zona morții” cum mai este poreclit Cernobîlul atrage o mulțime de turiști curioși care nu se tem de emisiile radioactive.
Experţii estimează că abia în anul 2.525 aceste emisii vor ajunge la un nivel normal.
Zilnic se organizează tururi ghidate spre Pripyat, orașul-fantomă cel mai apropiat de centrală Cernobîl, aflat la 110 km de Kiev. Aici, atracția principala este parcul de distracții abandonat. Tururile printre ruinele orașului pornesc de la 100 de euro pe zi și se pare că au mare succes.
Tot cu masca de gaze te poți deplasa și prin Insulele Izu, unde vulcanii activi au gonit populaţia spre zone mai prietenoase. Cei care au rămas au mereu cu ei măști de gaze, pentru cazul în care concentraţia de sulf din aer creşte periculos de mult.
Turiștii, în special japonezii, aleg insula Oshima, cu o populaţie de vreo 8.000 de persoane unde poti face trasee pe marginea vulcanilor. La fel de populare sunt și insulele Hachijo-Jima şi Kozushima, cu plaje cu nisip fin şi multă verdeaţă.